Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kampanjo Pirc Musarjeve večinoma financirala družina Pirc Musar

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:14 pop

Strošek predsedniške kampanje 124.642 evrov je prijavila Nataša Pirc Musar. Znesek je krepko manjši kot ga je prijavil kandidat največjih vladnih strank SD Tanje Fajon in Svobode Roberta Goloba Milan Brglez s 190.617 evri. Pirc Musarjeva, ki jo je v drugem krogu podprlo več volivcev kot Anžeta Logarja, ni bila kandidatka stranke in je morala denar zaradi tega zbrati s prispevki državljanov. Med kandidati, ki so že objavili poročila, je razkrila največji del “virov denarja” za kampanjo: večina denarja je prišla iz družine Musar. Doslej prijavljene vsote za kampanje so takšne:

Za kampanjo sta največ prispevala zakonca Pirc Musar. Vsak skoraj po 20.000 evrov. Po 19.000 evrov pa še Damjan Gale in Darinka Pavlič Kamien, ki je bila odgovorna oseba (organizator) kampanje. Še 14.000 pa Marjeta Musar. Vsi razkriti podatki o donatorjih v poročilu so takšni:

Ko bo računsko sodišče pregledalo poslovanje in poročanje, bo kandidatka prejela povrnjenih 58.057 evrov ali skoraj polovico stroškov kampanje. Ker je Darinka Pavlič Kamien, ki je vodila kampanjo, zbrala 127 evrov več kot je porabila, je presežek nakazala Zvezi prijateljev Mladine Moste Polje.

Poročila doslej na Ajpes še niso objavili le za Anžeta Logarja, ki je tudi kandidiral nestrankarsko.

Celotno poročilo Pirc Musarjeve je takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu