Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Dva drona nad Putina v Kremlju, številne eksplozije ob območjih spopadov

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd maj 2023, 06:10 pop

Vladimir Putin ni bil v Kremlju, ko sta proti rezidenci ruskega predsednika ob treh zjutraj letela dva drona, so sporočile ruske oblasti. Drona bi naj onesposobile z elektronskim sistemom protizračne obrambe. Posnetki kažejo, da je vsaj eno plovilo zadelo streho glavne palače, na kateri je ruska zastava. Na strehi je zagorelo. Ruska tiskovna agencija TASS je povzela sporočilo Kremlja, ki trdi, da je šlo za “vnaprej načrtovano teroristično dejanje in poskus usmrtitve ruskega predsednika, ki se je zgodil tik pred dnevom zmage in parado 9. maja, ki se je bodo udeležili tuji gostje” in da si “Rusija si pridržuje pravico, da sprejme povračilne ukrepe, kadar koli in kjer koli se ji zdi primerno,” piše v izjavi.

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski je na obisku na Finskem zanikal, da bi bila Ukrajina za napadi z dronoma in opozoril, da nimajo dronov, s katerimi bi lahko natančno napadli tako daleč. Mi ne napadamo Putina, mi ne padamo Moskve, je med drugim dejal predsednik Ukrajine in dodal, da nimajo dovolj dronov niti za obrambo lastne domovine.

Na spletu informacije o napadu na Kremelj odmevajo tako:

Ob napadu je tudi precej skepse, da so Rusi s svojimi obveščevalnimi službami vse skupaj zaigrali, da bi motivirali lastno javnost za nadaljevanje in celo zaostritev vojne, ki jo še vedno imenujejo posebna vojaška operacija. Možno je tudi, da so drona na Kremelj usmerili lokalni nasprotniki Putina.

So pa celo teorije, da je v ozadju načrt oblasti, kako odpovedati parado v Moskvi, ker imajo vse najboljše tanke in oklepnike v Ukrajini.

Zadnje dneve se sicer kar vrstijo ukrajinski napadi na infrastrukturne objekte Rusije na okupiranih ozemljih in v Rusiji. Po naftnih skladiščih v Sevastopolu je počilo še v skladišču na ruski strani mostu, ki vodi na Krim, v mestu Taman, kjer bi naj naftne rezervoarje tudi napadla dva drona. Požar, ki je posledica napada, je nekaj manjši kot je bil v Sevastopolu.

Več eksplozij je bilo tudi na več letališčih in na železniškem omrežju Rusije, ki so povzročila iztirjenja celih vlakovnih kompozicij, ki so prevažale naftne derivate in podobne za vojskovanje nujne dobrine.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu