Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Zakaj Ukrajini ne pomagamo s tanki M-84? Ker vlada Levica.

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th april 2023, 09:52 pop

Ruske sile v zadnjem dnevu, po tem, ko je financer zasebne vojske Wagner Jevgenij Prigožin razglasil, da namerava kandidirati kar za predsednika Ukrajine, niso napredovale pri Bahmutu. Srditi boji se nadaljujejo. Če Ukrajine ruske sile ne uspejo podrediti in okupirati, bo Prigožin lahko kandidiral le za predsednika Rusije. Proti Putinu.

https://twitter.com/i/status/1634527430881820676

Na ukrajinskih spletnih omrežjih je bil objavljen posnetek, kako ukrajinski vojaki uporabljajo slovenski tank M-55S. V skladiščih imamo tudi modernejše M-84. Zdi se, da z njimi ne pomagamo zaradi tega, ker je v vladi Levica Luke Meseca, ki je za izstop iz Nata in proti pošiljanju orožja Ukrajini. Ali bi naša vlada morala bolj pomagati, lahko odgovorite v anketi.

Ste za pomoč Ukrajini z modernejšimi tanki M-84

Loading ... Loading ...

Še naprej ni jasno, ali se Ukrajinci iz mesta Bahmut umikajo, da bi preprečili uničenje svojih enot, če mesto Rusi obkolijo ali pa svoje sile na območju celo krepijo, da bi začeli protiofenzivo. V vojni vojske svojih namer ne razkrivajo. Na območje Bahmuta je Rusija zadnje tedne preusmerila strelivo in sile z drugih območij spopadov. Na ustavitev napredovanj Rusov zadnji dan morda vpliva vse več blata, ki otežuje logistično podporo obema vojskama. Podatki ukrajinskega obrambnega ministrstva o tem, koliko vojakov, orožja in tehnike so onesposobili ruski vojski, pa kažejo, da so spopadi izjemno srditi. O točnosti teh podatkov je sicer veliko dvomov, predvsem v smislu, da so ocene previsoke. Ruska stran podobnih podatkov ne objavlja. Kažejo pa ti podatki dogajanje. Ob velikem številu onesposobljenih vojakov, več kot tisoč je izjemno visoko število, je posebej zanimiv podatek o uničenih protizračnih sistemih, ti podatki so podprti z objavljenimi posnetki na spletnih omrežjih, kako tovrstne sisteme druga drugi uničujeta obe vojski.

Vodja zasebne vojske Wagner Prigožin, ki z objavami na spletnih omrežjih že dalj časa pritiska na rusko obrambno ministrstvo, naj njegovi vojski, da bi le osvojila Bahmut, zagotovi več streliva in podpore, je precej uspešen, na kar kažejo tudi protesti iz Vuhledarja, kjer so ruske enote doživele serijo hudih porazov, da njihovo strelivo pošiljajo Prigožinu:

Med zanimivostmi dogajanj na spletnih omrežjih zadnjih dni je posnetek, ki kaže slovenski tank v Ukrajini, ki so ga tja poslali Nemci. V Ukrajini je 28 slovenskih tankov M-55S. To so modernizirane verzije predpotopnega ruskega tanka T-55, razvitega ob koncu druge svetovne vojne, ki velja za najbolj pogosto izdelan tank na svetu. Ti tanki so bili Ukrajini podarjeni po menjavi z nemško vlado, ki je v zameno Sloveniji zagotovila 8×8 tovornjake. Pomoč izvira iz dogovorov držav Nata še iz časov vlade Janeza Janše, ki so se nanašali na pomoč s precej modernejšimi tanki M-84, v zameni pa bi Slovenija lahko dobila, denimo, oklepne osemkolesnike boxer, ki jih je takrat država tudi kupovala od Nemčije, da bi izpolnila zaveze levosredinskih vlad v Natu. A se je vlada Robert Goloba odločila drugače.

M-55s, tank

.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu