Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Rogozinu ostranili šrapnel po razstreljeni zabavi za rojstni dan

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 10th januar 2023, 10:14 dop

Nekdanjemu direktorju ruske vesoljske agencije (Roskosmos) Dmitriju Rogozinu, ki je bil zadnje čase vodja ruskih vojaških svetovalcev v Donbasu, so zdravniki iz hrbtenice odstranili delček ukrajinskega izstrelka. Operacija je bila uspešna, Rogozin okreva, poroča ruska agencija Tass. Rogozin je bil ranjen 22. decembra, ko je ukrajinski izstrelek zadel restavracijo v Donecku, v kateri je praznoval rojstni dan. Rojen je bil 21. decembra 1963. V napadu je bilo ranjenih več ljudi, tudi predsednik marionetne ruske vlade v Donecku Vitalij Hocenko. Dve osebi sta umrli.

Rogozin je bil v preteklosti večkrat izvoljen v rusko Dumo, med leti 2011 in 2018 je bil v vladi Rusije namestnik premiera zadolžen za obrambno industrijo, pred tem pa je bil ruski ambasador pri Natu. Nekaj časa v politični karieri je vodil skrajno desno stranko, ki se je imenovala Domovina. Z vrha ruske vesoljske agencije je bil odstavljen julija letos. Po neuradnih informacijah je bil razlog, da bi zmanjšali napetosti, ker je bil prevelik skrajnež.

Ruska tiskovna agencija je pred tednom poročala, da je bil po napadu ukrajinske artilerije prepeljan v bolnišnico, da ima poškodovan hrbet, poškodbe pa bi naj ne bile smrtno nevarne, po ruski oceni so Ukrajinci za napad uporabili francoskim 155 milimetrskim topniškim sistemom Caesar, ki ga proizvaja podjetje Nexter.

Rogozin, ki je v preteklosti vodil skrajno desno stranko, slovi kot velik vojni hujskač, reakcije na njegovo zdravljenje pa so zaradi tega podobno propagandne in celo zlobne. Denimo, takšne:

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu