Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Tomčeva Golobu: Uničevanje demokracije in vaši brutalni posegi v medijski prostor bi morali skrbeti tudi… #video

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 22nd december 2022, 08:37 dop

Premier Robert Golob v Evropskem parlamentu

“Delal sem za svoj račun, služil veliko in bil kar zadovoljen. Do določene točke, ko sem ugotovil, da se pravno državo v Sloveniji popolnoma spodjeda in spodkopava, za kar je bila kriva prejšnja vlada. Pravosodni sistem se je počasi razkrajal, svoboda govora, pa tudi svoboda medijev, se je kršila in omejevala. Na določen točki, čeprav sem bil zadovoljen, sem se zavedel, da ne morem živeti v državi, kjer vladavine prava ni. Zato sem vstopil v politično življenje, zato sem izstopil iz svojega mehurčka udobja. In nisem ostal tam. In zato sem danes tu pred vami,” je danes v Evropskem parlamentu med drugim povedal predsednik vlade Robert Golob. Nastop Roberta Goloba, kot ga je povzela vlada sama, si lahko ogledate tukaj: https://www.gov.si/novice/2022-12-13-premier-golob-v-evropskem-parlamentu-naprej-evropa/.

Evropska poslanka iz vrst SDS Romana Tomc mu je dogovorila tako, evropski poslanci iz vladnih strank pa so bili ob njenem nastopu, kot kažejo posnetki, precej razburjeni:

“Na tisoče ljudi v Sloveniji je samo v pol leta vaše vlade ostalo brez zdravnika, vrstijo se kadrovske čistke, državljani plačujejo eno najvišjih cen elektrike v Evropi. Skrbi jih, kako bodo ob visoki inflaciji preživeli zimo. Gospodarstvo opozarja, da so vaši ukrepi prepočasni, prezapleteni in premalo učinkoviti. Pred nekaj dnevi, kot je bilo že omenjeno, je odstopila vaša ministrica za notranje zadeve in vas obtožila direktnega poseganja v policijo, ker naj bi vi osebno zahtevali odpustitev določenih oseb. V nacionalnem parlamentu ste se poslancem zlagali, vaša pretekla in sedanja vloga v povezavi z energetskimi posli je polna neodgovorjenih vprašanj. Predsednica parlamenta, vaša tesna strankarska sopotnica, mimo pravil določa, kaj izvoljeni poslanci lahko in česa ne smejo vprašati in vodilne policiste primerja z Eichmanom. Novinarji, ki odkrivajo afere in neučinkovitost vaše vlade, so dnevno podvrženi grožnjam in pritiskom.” Celoten nastop si lahko ogledate tukaj:

Tomčeva je še povedala: “Očitno je, da pri vodenju uporabljate zelo avtokratske prijeme. Včeraj je zaradi tega iz vaše stranke izstopila tudi ena od soustanoviteljic, ker se ne strinja z vašo politiko. Vse bolj postaja jasno, da poskušate vzpostaviti popolno oblast v vseh inštitucijah in hkrati utišati še tistih nekaj manjših medijev, ki so do vas kritični. Žal vaša dejanja doma, v Sloveniji, ne odsevajo tega, kar govorite, do javnosti pa mnoge informacije o zdrsih vašega vladanja težko pridejo, saj vas ščitijo glavni mediji in politični aktivisti. To kar počnete je daleč od demokracije. To ni v skladu z evropskimi vrednotami. Vse to bomo sicer najbolj občutili državljani Slovenije, a uničevanje demokracije in brutalni posegi v medijski prostor bi morali skrbeti tudi evropske institucije. Če se vrnem k vašemu govoru, potem bi si seveda najbolj želeli, da vse kar ste povedali evropski javnosti, uresniči tudi v Sloveniji. Besede niso dovolj, ljudje pričakujejo ukrepe, ki jim bodo zagotovili učinkovito zdravstvo in pomoč pri spopadanju z visokimi cenami, namesto tega pa so dobili višje davke. Pričakujejo, da boste vzpostavili okolje, ki je prostor za svobodo medijev in misli. Gospodarstvo pričakuje ukrepe takoj, ne naslednjo zimo in mi vsi pričakujemo, da boste spoštovali vladavino prava in se odrekli rušenju demokracije in vzpostavljanju avtoritarnega sistema v Sloveniji.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (6)

https-spletnicasopis-eu