Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Med protesti na Škofijah iz Italije priseljenih ducat Eritrejcev

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 16th marec 2017, 10:03 dop

O beguncih na Škofijah Janša in IDS Luke Meseca. SMC molči.  V petek prejšnji teden je vlada sprejela še četrto skupno beguncev, ki v državo prihajajo po dogovoru o premestitvah (relokacijah) beguncev iz Italije in Grčije.

Nova skupina in protesti

V azilni dom na Viču v Ljubljani je iz Italije prišlo 12 državljanov Eritreje. Prejšnji teden  v soboto so vsi tudi zaprosili za mednarodno zaščito (azil), je sporočilo notranje ministrstvo.

V soboto so bili protesti na Škofijah, kjer poskuša vlada odpreti center za tujce, da bi te begunce, ki jih sprejema iz Grčije in Italija, lahko tam ali kje drugje po državi bolj dolgoročno naselila. O tej nameri lahko več najdete v članku:

Med prebivalci krajevne skupnosti Škofije, ki sodi v občino Koper, so vladni načrti prejšnji teden povzročili precej razburjenja. Protesti so bil z obeh strani: protestirali so nasprotniki in tudi zagovorniki centra. Nasprotniki so tako ostri, da je mogoče, da bo vlada spremenila načrte. Podobne težave ima vlada tudi drugod po državi.

Doslej je bilo po dogovoru o premestitvah v državo preseljenih 136 oseb. Prišlo je 35 državljanov Eritreje iz Italije, 84 državljanov Sirije in 17 državljanov Iraka iz Grčije.

Do konca marca 2017 ministrstvo za notranje zadeve pričakuje še prihod dodatne skupine iz Grčije.

Na proteste na obali iz vladne koalicije posebnih odzivov od sobote ni bilo.

Iz opozicije pa.

Predsednik SDS Janez Janša je twitterju denimo objavil:

So se pa na Janšo odzvali iz levega opozicijskega IDS, ki ga vodi Luka Mesec z:

Kaj menite o vladni politiki lahko poveste:
[socialpoll id=”2426666″]

 Konec januarja 423 azilantov in 258 prosilcev za azil

Konec januarja je bilo v Sloveniji skupaj 423 posameznikov, ki so že dobili azil. Enajst jih je živelo v integracijski hiši v Ljubljani, 40 v Mariboru, ostali pa na zasebnih naslovih v Ljubljani, Mariboru, Celju, Logatcu, Postojni, Grosuplju, Novi Gorici, Brezovici, Trbovlju, Žalcu, Kočevju, Škofljici in Domžalah.

V postopku za pridobitev azila pa je bilo konec januarja 258 oseb: v azilnem domu v Ljubljani 132 prosilcev, v izpostavi azilnega doma na Kotnikovi 57, v izpostavi v Logatcu 34. Izven azilnega doma pa 35 prosilcev in sicer v Dijaškem domu v Novi Gorici štirje, v Dijaškem domu v Postojni pet oseb, v Kriznem centru za mlade dva, v zaporu eden in v Centru za tujce sedem oseb.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu