Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Med protesti na Škofijah iz Italije priseljenih ducat Eritrejcev

(Last Updated On: 16/03/2017)
image_pdfimage_print

O beguncih na Škofijah Janša in IDS Luke Meseca. SMC molči.  V petek prejšnji teden je vlada sprejela še četrto skupno beguncev, ki v državo prihajajo po dogovoru o premestitvah (relokacijah) beguncev iz Italije in Grčije.

Nova skupina in protesti

V azilni dom na Viču v Ljubljani je iz Italije prišlo 12 državljanov Eritreje. Prejšnji teden  v soboto so vsi tudi zaprosili za mednarodno zaščito (azil), je sporočilo notranje ministrstvo.

V soboto so bili protesti na Škofijah, kjer poskuša vlada odpreti center za tujce, da bi te begunce, ki jih sprejema iz Grčije in Italija, lahko tam ali kje drugje po državi bolj dolgoročno naselila. O tej nameri lahko več najdete v članku:

Med prebivalci krajevne skupnosti Škofije, ki sodi v občino Koper, so vladni načrti prejšnji teden povzročili precej razburjenja. Protesti so bil z obeh strani: protestirali so nasprotniki in tudi zagovorniki centra. Nasprotniki so tako ostri, da je mogoče, da bo vlada spremenila načrte. Podobne težave ima vlada tudi drugod po državi.

Doslej je bilo po dogovoru o premestitvah v državo preseljenih 136 oseb. Prišlo je 35 državljanov Eritreje iz Italije, 84 državljanov Sirije in 17 državljanov Iraka iz Grčije.

Do konca marca 2017 ministrstvo za notranje zadeve pričakuje še prihod dodatne skupine iz Grčije.

Na proteste na obali iz vladne koalicije posebnih odzivov od sobote ni bilo.

Iz opozicije pa.

Predsednik SDS Janez Janša je twitterju denimo objavil:

So se pa na Janšo odzvali iz levega opozicijskega IDS, ki ga vodi Luka Mesec z:

Kaj menite o vladni politiki lahko poveste:
[socialpoll id=”2426666″]

 Konec januarja 423 azilantov in 258 prosilcev za azil

Konec januarja je bilo v Sloveniji skupaj 423 posameznikov, ki so že dobili azil. Enajst jih je živelo v integracijski hiši v Ljubljani, 40 v Mariboru, ostali pa na zasebnih naslovih v Ljubljani, Mariboru, Celju, Logatcu, Postojni, Grosuplju, Novi Gorici, Brezovici, Trbovlju, Žalcu, Kočevju, Škofljici in Domžalah.

V postopku za pridobitev azila pa je bilo konec januarja 258 oseb: v azilnem domu v Ljubljani 132 prosilcev, v izpostavi azilnega doma na Kotnikovi 57, v izpostavi v Logatcu 34. Izven azilnega doma pa 35 prosilcev in sicer v Dijaškem domu v Novi Gorici štirje, v Dijaškem domu v Postojni pet oseb, v Kriznem centru za mlade dva, v zaporu eden in v Centru za tujce sedem oseb.

(Visited 36 times, 1 visits today)

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: