Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

MORS: Ni res, da ni bilo slikanja zaradi podpore evroposlancev Rusiji

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:26 pop

Iz ministrstva za obrambo so zanikali, da bi ob obisku ministra za obrambo Marjana Šarca (Gibanje Svoboda), ki je bil v ponedeljek, ukrajinsko obrambno ministrstvo zavrnilo javno srečanje in foto termin na najvišji ravni dveh ministrov in to zaradi tega, ker poslanci naših vladnih strank v evropskem parlamentu niso podprli resolucije proti terorističnemu ravnanju Rusije. “Nič od navedenega v vašem vprašanju ne drži,” so zapisali v odgovor na vprašanje, ali je Ukrajinska stran protestno zavrnila slikanje. Na vprašanje, zakaj foto terminov ni bilo in zakaj ni posnetkov, so iz ministrstva odgovorili, da so za slikovni material skrbeli gostitelji in tudi objavili posnetke. Zapisali so: “Ukrajinska stran je tako kot pri vseh obiskih tujih delegacij zagotovila uradno fotografiranje srečanja med ministrom za obrambo RS Marjanom Šarcem z gostiteljem ministrom za obrambo Ukrajine Oleksiiem Reznikovim. Fotografije srečanja si lahko ogledate tudi v spletnih objavah ukrajinske vlade. Ena od takšnih objav je na naslednji povezavi: https://twitter.com/oleksiireznikov/status/1597305489200910337.”

S tem je obrambno ministrstvo zavrnilo govorice, da bi naj bil razlog, da ni bilo tudi javnega dela srečanja in fotografiranja, reakcija Ukrajincev, ker poslanci naših vladnih strank v evropskem parlamentu niso podprli resolucije proti ravnanju Rusije, ki med drugim sistematično bombardira energetske in druge za ljudi življenjsko pomembne objekte po Ukrajini in s tem terorizira Ukrajino.

Da so takšne fotografije največ, kar je mogoče zaradi varnostnih razlogov in varnostnih težav, nekoliko demantira tviter račun istega ukrajinskega ministra, kjer so tudi bolj državniški posnetki srečanj:

Ali pa celo z veleposlanikom:

Resolucijo, ki Rusijo označi za državo, ki sponzorira terorizem in uporablja teroristična sredstva, so v evropskem parlamentu podprli Milan Zver (SDS), Romana Tomc (SDS), Ljudmila Novak (NSi) in Franc Bogovič (SLS). Poslanca S&D Milan Brglez (SD) in Matjaž Nemec (SD) sta se vzdržala, poslancev Renew Irene Joveve (Gibanje Svoboda) in Klemna Grošlja (Gibanje Svoboda) pa na glasovanje ni bilo.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu