Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

So Šarca v Ukrajini dali na drugi tir zaradi glasovanja Joveve, Grošlja, Brgleza in Nemca za Rusijo?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 1st december 2022, 06:32 dop

Ministrstvo za obrambo je ta teden javnost obvestilo, da je bil Marjan Šarec z delegacijo obrabnega ministrstva na povabilo ukrajinskega ministra za obrambo Oleksija Reznikova v ponedeljek v Ukrajini, kjer se je z ministrom tudi pogovarjal. Obsežno poročilo ministrstva o tem obisku lahko preberete tukaj: Minister Šarec v Kijevu izrazil podporo in solidarnost Slovenije Ukrajini. A iz teh srečanj na najvišji ravni ni nobenih posnetkov. So le posnetki s pomočnikom ukrajinskega obrambnega ministra Aleksandrom Poliščukom. Neuradno je slišati, da bi naj Ukrajinci zavrnili javno srečanje in foto termin na najvišji ravni, ker poslanci naših vladnih strank v evropskem parlamentu niso podprli resolucije proti ravnanju Rusije, ki med drugim sistematično bombardira energetske in druge za ljudi življenjsko pomembne objekte po Ukrajini in s tem terorizira Ukrajino. Zaradi nenavadnega glasovanja naših vladnih poslancev je bilo le srečanje obrambnih ministrov brez kamer in foto termina. Zaradi tega ni posnetkov ministrov.

Posnetkov s pomočnikom ministra pa je precej. Objavljamo dva:

Marjan Šarec s pomočnikom ukrajinskega obrambnega ministra Aleksandrom Poliščukom Foto: MORS

Resolucijo, ki Rusijo označi za državo, ki sponzorira terorizem in uporablja teroristična sredstva, so v evropskem parlamentu podprli vsi štirje evropski poslanci iz Slovenije, ki so člani skupine poslanske skupine ljudske stranke (EPP) Milan Zver (SDS), Romana Tomc (SDS), Ljudmila Novak (NSi) in Franc Bogovič (SLS). Poslanca S&D Milan Brglez (SD) in Matjaž Nemec (SD) sta se vzdržala, poslancev Renew Irene Joveve (Gibanje Svoboda) in Klemna Grošlja (Gibanje Svoboda) pa, kot je poročalo Delo, na glasovanje sploh ni bilo.

Marjan Šarec s pomočnikom ukrajinskega obrambnega ministra Aleksandrom Poliščukom Foto: MORS

Ministrstvo za obrambo smo prosili za pojasnilo nenavadnosti, da ni posnetkov srečanja z obrambnim ministrom Ukrajine Oleksijem Reznikovim, ki ga je v Ukrajino povabil.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu