Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Zmerjanje s “psi” je odmev Golobovega sovražnega govora o ustavljanju “mračnih sil”

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:33 pop

Prostaški in agresiven diskurz predsednice Konfederacije novinarskih sindikatov RTV Slovenija Helene Milinković, ki je vodstvo RTV Slovenija, člane organov upravljanja in vse, ki se z njenimi pogledi ne strinjajo, označila za pse, ki jih je potrebno odstraniti iz te ustanove, je v izjavi za javnost obsodil upravni odbor Združenja novinarjev in publicistov. ZNP opozarja, da so takšne izjave v nasprotju s temeljnimi normami civiliziranega komuniciranja in kot takšne zastrupljajo ne samo kolegialne odnose v RTV Slovenija, ampak tudi splošno ozračje v slovenski družbi.

ZNP opozarja, da je tovrsten govor odmev načina komuniciranja, ki ga prakticirajo najvišji predstavniki oblasti, ko, denimo, predsednik vlade Robert Golob svoje politične nasprotnike označuje za “mračne sile”, ki jih je treba za vsako ceno ustaviti, za njim to ponavljajo drugi člani vladajoče garniture in s svojo nestrpno retoriko dajejo zgled svojim privržencem, tudi tistim v novinarskih vrstah. ZNP poziva vse politične, medijske in ostale protagoniste javnega življenja, da se v svojih izjavah izogibajo sramotenju in poniževanju tistih, za katere menijo, da so njihovi nasprotniki.

Sporen nastop novinarske aktivistke za vladni zakon, s katerim bi Golob s svojo novo vlado takoj odstavil direktorje, programske svetnike in nadzornike na RTV, posledično pa tudi urednike, si lahko ogledate tukaj:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu