Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Sovražni govor RTVS: Milinkovićeva pozvala k čistki in odpoklicu psov

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 21st december 2022, 12:03 dop

Pred referendumom o spremembi zakona o RTV Slovenija, s katerim bi koalicija Gibanja Svobode, SD in Levice predčasno odstavila generalnega direktorja RTVS Andreja Graha Whatmougha, direktorja televizije Uroša Urbanijo, direktorja radia Mirka Štularja, vse nadzornike in programske svetnike, da bi na vrh RTV Slovenija nastavila svoje kadre, postaja vse bolj vroče.

Provladni novinarski sindikat, ki sodeluje v propagandni dejavnosti strank leve sredine za zamenjavo vodstva RTV Slovenija, pričakuje, da se bo generalni direktor Grah Whatmough umaknil iz kampanje o noveli zakona o RTV, s katero bi ga vladajoči radi odstavili. Predsednica tega sindikata Helena Milinković pa je danes direktorje, urednike in novinarje na RTV SLO, proti katerim njen sindikat protestira, pozvala, naj odidejo iz RTVS in jih označil za pse, ki jih mora gospodar odpoklicati.

Da je nesprejemljivo zaposlene na RTVS, ki imajo drugačne poglede, označevati za pse, se je v poročilih RTV Slovenija na to nenavadno zahtevo odzval direktor Televizije Slovenija Uroš Urbanija in izjave provladne novinarske sindikalistke ocenil kot primer nedopustnega sovražnega govora.

Izjava Milinkovićeve je bila takšna:

Kaj menite o konfliktu, lahko ocenite v anketi

Kako ocenjujete poziv Milinkovićeve k čistki na RTVS in "odpoklicu psov"?

View Results

Loading ... Loading ...

Referendumi o zakonu o vladi, s katerimi bi za pet, iz 14 na 19, povišali število ministrstev v vladi Roberta Goloba, s spremembo zakona o RTV odstavili vrh največje medijske hiše v državi, dodatno skrb za starostnike pa prestavili v prihodnost, bo čez dva tedna, 27, novembra. Povezave na, katerih lahko preberete besedila sprememb zakonov, o katerih bomo odločali, so dostopne tukaj:  novela Zakona o vladi (ZVRS-J)novela Zakona o dolgotrajni oskrbi (ZDOsk-A) in novela Zakona o Radioteleviziji Slovenija (ZRTVS-1B).

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (7)

https-spletnicasopis-eu