Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Posilstvi: Marjana Pogačnika prosim za sodbo Aliju Safiniju

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 22nd december 2022, 03:22 pop

Iz okrožnega sodišča v Ljubljani, ki ga vodi Marjan Pogačnik, so mi ta teden sporočili, da javnost nima pravice vedeti niti to, ali je pri njih potekal postopek zaradi ropa proti migrantu, ki je bil po izpustitvi iz zapora v septembru oktobra osumljen posilstva dveh študent.

Sporočili so mi, da bi razkritje sodbe, zaradi katere je bil zaporu, “pomenilo kršitev varstva osebnih podatkov”, in da lahko podatke o kazenskem postopku pridobi le obsojeni sam in brez njegovega pisnega privoljenja nihče drug.

Več o tem lahko preberete tukaj: POSILSTVO ŠTUDENTK: PRAVNOMOČNA SODBA MIGRANTU NE SME DO NOVINARJEV!

Da so se odločili, da ne smemo vedeti niti, ali je postopek potekal na njihovem sodišču, so zapisali tako:

Postopek je potekal na tem sodišču.

Ker menim, da je odločitev, ki jo je podpisala Beti Potparič, očitno napačna in tudi žaljiva do medijev in javnosti, sem za podatke, tokrat o konkretnem primeru z imenom in priimkom migranta zaprosil neposredno predsednika sodišča, ki je bil nekoč tudi pomemben policijski funkcionar.

Celotno pismo je takšno:

Spoštovani Marjan Pogačnik

Prosim vas, če mi lahko posredujete sodbo okrožnega sodišča, ki ga vodite, s katero je sodnica Alija Safinija pravnomočno obsodila na zaporno kazen zaradi kaznivega dejanja ropa.

Sporočilo iz vašega sodišča, ko sem za te informacije že prosil, a mi takrat še niso bile znane podrobnosti, da javnost nima pravice vedeti niti, ali je ta sodni postopek potekal na vašem sodišču, po mojem prepričanju ni bilo v skladu z zakonom in je bilo tudi globoko žaljivo do javnosti.

S spoštovanjem

Peter Jančič

spletnicasopis.eu

Kaj menite o ravnanju sodišča, ki ga vodi Pogačnik lahko odgovorite v anketi:

Kako ocenjujete to, da sodišče prikriva sodbo migrantu, ki je osumljen še dveh posilstev?

View Results

Loading ... Loading ...

Podatke o tem, da je migrant iz Maroka osumljen dveh posilstev študentk, je javnosti najprej prikrivala tudi policija. So pa pozneje, ko je zgodbo po drugem posilstvu, ki se je zgodilo na Metelkovi, objavil časopis Dnevnik, iz policije priznali, da je iz zapora pred tem ravno izpuščeni migrant osumljen posilstva dveh študentk zapored.

Pojasnili so še, da so dogajanje prej skupnosti zamolčali, ker o posilstvih nikoli ne obveščajo javnosti. S tem kratenjem pravice javnosti do obveščenosti, tako trdijo, varujejo interese žrtev posilstev.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (4)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu