Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Se je Vida Čadonič Špelič (NSi) zmotila in kdo vse ni glasoval

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:35 pop

Po predlogu za odstavitev zunanje ministrice Tanje Fajon (SD) je bil včeraj zavrnjen še predlog SDS, da bi državni zbor zaradi podiranja ograje na meji s Hrvaško in vrste drugih razlogov odstavil notranjo ministrico Tatjano Bobnar. Analiza glasovanja kaže, da so se vladne stranke za svojo ministrico bolj potrudile. Proti razrešitvi je glasovalo vseh dvanajst poslancev SD in Levice, manjkali so štirje iz Svobode. V opoziciji so bili pri glasovanju bolj sproščeni. Zmanjkalo je enajst glasov poslancev SDS in NSi. Morda tudi, ker je bilo že pred glasovanjem jasno, da nimajo možnosti doseči večine. Deset jih ni glasovalo. Vida Čadonič Špelič pa je pri glasovanju prijavila navzočnost, a ni podprla interpelacije. Edina z desne.

Na levi takšnih napak, da bi kak poslanec prijavil navzočnost, a ne bi glasoval za ministrico svoje vlade, ni bilo. Iz stranke so, ko smo prosili za pojasnilo glasovanja, sporočili, da poslanka ni želela aktivno glasovati na seji s tako nizko (govorno) kulturo razprave.

Iz Svobode so pri glasovanju manjkali Urška KLAKOČAR ZUPANČIČ, Lena GRGUREVIČ, Martin MARZIDOVŠEK in Andreja RAJBENŠU. Iz SDS so manjkali Franc BREZNIK, Dejan KALOH, Suzana LEP ŠIMENKO, Anže LOGAR, Janez MAGYAR, Zoran MOJŠKERC in Franc ROSEC. Iz NSi pa niso glasovali Matej TONIN, Jernej VRTOVEC in Janez ŽAKELJ.

Prisotnost pa je prijavila, a ni glasovala že omenjena poslanka Vida Čadonič Špelič.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu