Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

S tovornjakom čez državo tihotapila 35 migrantov

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd oktober 2019, 06:53 pop

Brežiški policisti so na območju Ribnice včeraj zjutraj ustavili tovorno vozilo Mercedes, ki je registrirano v Italiji. Ugotovili so, da sta državljana Italije in Tunizije v njem tihotapila čez državo 35 tujcev, ki so nezakonito prišli čez državno mejo iz Hrvaške.

Voznik in pomočnik sta končala v priporu in ju čaka kazenski postopek zaradi tihotapljenja migrantov čez državo, vozilo je policija zasegla. Na posnetku, ki ga je medijem posredovala policija, je zaplenjeno vozilo za tihotapljenje migrantov:

Tovornjak za tihotapljenje Foto: Policija

22 državljanov Pakistana in trinajst iz Bangladeša, ki so bili v tovornjaku, bodo vrnili na Hrvaško ali pa, če bo kdo zahteval azil, predali azilnemu sistemu, kar večini omogoči, da pobegnejo naprej proti Italiji.

Na posnetku policije je notranjost tovornjaka, v katerem je čez državo potovalo 35 migrantov:

Prostor, v katerem sta državljan Italije in Tunizije čez državo tihotapili 35 migrantov Foto: policija

Popoldan so policisti pri Rosalnicah prijeli še sedem državljanov Bangladeša in vodiča iz Alžirije, ki je tujcem nudil pomoč pri nezakonitem prehodu državne meje. Tudi Alžirec je končal pri preiskovalnem sodniku s kazensko ovadbo zaradi švercanja migrantov.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu