Spletni časopis

Posilstvi: Marjana Pogačnika prosim za sodbo Aliju Safiniju

Foto: Ministrstvo za pravosodje

(Last Updated On: 08/02/2020)

Iz okrožnega sodišča v Ljubljani, ki ga vodi Marjan Pogačnik, so mi ta teden sporočili, da javnost nima pravice vedeti niti to, ali je pri njih potekal postopek zaradi ropa proti migrantu, ki je bil po izpustitvi iz zapora v septembru oktobra osumljen posilstva dveh študent.

Sporočili so mi, da bi razkritje sodbe, zaradi katere je bil zaporu, “pomenilo kršitev varstva osebnih podatkov”, in da lahko podatke o kazenskem postopku pridobi le obsojeni sam in brez njegovega pisnega privoljenja nihče drug.

Več o tem lahko preberete tukaj: POSILSTVO ŠTUDENTK: PRAVNOMOČNA SODBA MIGRANTU NE SME DO NOVINARJEV!

Da so se odločili, da ne smemo vedeti niti, ali je postopek potekal na njihovem sodišču, so zapisali tako:

Postopek je potekal na tem sodišču.

Ker menim, da je odločitev, ki jo je podpisala Beti Potparič, očitno napačna in tudi žaljiva do medijev in javnosti, sem za podatke, tokrat o konkretnem primeru z imenom in priimkom migranta zaprosil neposredno predsednika sodišča, ki je bil nekoč tudi pomemben policijski funkcionar.

Celotno pismo je takšno:

Spoštovani Marjan Pogačnik

Prosim vas, če mi lahko posredujete sodbo okrožnega sodišča, ki ga vodite, s katero je sodnica Alija Safinija pravnomočno obsodila na zaporno kazen zaradi kaznivega dejanja ropa.

Sporočilo iz vašega sodišča, ko sem za te informacije že prosil, a mi takrat še niso bile znane podrobnosti, da javnost nima pravice vedeti niti, ali je ta sodni postopek potekal na vašem sodišču, po mojem prepričanju ni bilo v skladu z zakonom in je bilo tudi globoko žaljivo do javnosti.

S spoštovanjem

Peter Jančič

spletnicasopis.eu

Kaj menite o ravnanju sodišča, ki ga vodi Pogačnik lahko odgovorite v anketi:

Kako ocenjujete to, da sodišče prikriva sodbo migrantu, ki je osumljen še dveh posilstev?

View Results

 Loading ...

Podatke o tem, da je migrant iz Maroka osumljen dveh posilstev študentk, je javnosti najprej prikrivala tudi policija. So pa pozneje, ko je zgodbo po drugem posilstvu, ki se je zgodilo na Metelkovi, objavil časopis Dnevnik, iz policije priznali, da je iz zapora pred tem ravno izpuščeni migrant osumljen posilstva dveh študentk zapored.

Pojasnili so še, da so dogajanje prej skupnosti zamolčali, ker o posilstvih nikoli ne obveščajo javnosti. S tem kratenjem pravice javnosti do obveščenosti, tako trdijo, varujejo interese žrtev posilstev.

Copyright secured by Digiprove © 2019 Peter Jančič
(Visited 2.127 times, 1 visits today)
Exit mobile version