Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

SD v Ljubljani ukinja meglo, SMC gradi tramvaj, Janković rešuje drevesa

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 24th oktober 2018, 10:56 dop

Po vstopu v kampanjo za župana Ljubljane Anžeta Logarja (SDS), ki ga je podprla še vrsta strank iz desne in desne sredine, so kampanjo resno začele tudi vladne stranke.  Socialni demokrati so včeraj sporočili, da njihov županski kandidat Marko Koprivc obljublja, da bo iz Ljubljane pregnal meglo, preganjanje megle pa je začel s predstavitvijo kandidatov SD za mestni svet in četrtne svete v Ljubljani. Danes pa je udarila še SMC, ki je napovedala kar uvedbo tramvaja v Ljubljani. Takole so zapisali:

“V Ljubljani bomo zgradili tramvaj. Tramvaj se bo v mesto vrnil po dolgih letih in Ljubljano simbolno ponovno vrnil med evropske metropole. Načrti za tramvaj obstajajo že 20 let, predvidene so trase, zaščiteni koridorji gradnje in izdelane študije. Prvi liniji bi potekali v smeri Dunajska-Tržaška in Celovška-Moste. Kasneje bi se dodajalo še nove linije.”

Pogumna napoved je uvod v vabilo na okroglo mizo, ki bo v petek o “uvedbi tramvaja in trajnostni mobilnosti Mestne občine Ljubljana”. Na okrogli mizi bodo pomembni gostje, povečini iz SMC: prišli bodo  evropska komisarka Violeta Bulc, urbanist Jože Dekleva, donedavni minister za infrastrukturo dr. Peter Gašperšič, državni sekretar na ministrstvu za okolje in prostor Simon Zajc in ekonomist Anton Žunič.

Bistvo pa je v zadnjem delu vabila na okroglo mizo v M Hotelu, ko povedo, da bo omizje vodil nekdanji poslanec Dragan Matić, ki je seveda kandidat SMC za župana MOL.

Župan Ljubljane Zoran Janković pa medtem kaže podobo prenovljenega centra Ljubljane in odpira prenovljene vrtce in stavbe v javno zasebnih partnerstvih. Jutri bodo tako odprli energetsko prenovljen Vrtec Vodmat, kar je občina dosegla v javno zasebnem partnerstvu s državnim podjetjem Petrol, paradržavno ustanovljenim podjetjem Resalta (katerega lastništvo je večinsko na Nizozemskem)  in podobno “zasebnim podjetjem” Javna razsvetljava. Ta teden pa so odprli tudi energetsko in statično prenovljeno OŠ Jožeta Moškriča, kjer je bilo nekaj težav pri prenovi, ker se je konec avgusta porušil del stropa v enem od nadstropij.

“Z energetskimi prenovami smo doslej ohranili že 150.000 dreves,” so ob zadnji prenovi vse dosedanje povzeli iz mestne občine.

Kateri kandidat vam je najbližje, lahko odgovorite v anketi:

Koga bi volili za župana Ljubljane?

View Results

Loading ... Loading ...

 

 

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu