Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Kako na meji s Hrvaško ustaviti množice Pakistancev in Alžircev?

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 17. oktobra, 2018)

Nujno sejo odbora za notranjo politiko s točko »Ustavitev ilegalnih (nezakonitih) migracij in ukrepi za učinkovito zaščito meja Republike Slovenije«, je zahteval zahteval vodja vodja poslanske skupine SDS Danijel Krivec. V imenu največje poslanske skupine je Krivec razpravo zahteval, ker se je trend, da v Slovenijo mesečno prihaja toliko migrantov iz Pakistana, Alžirije in podobnih držav, kot prej v več letih, nadaljeval tudi v mesecu septembru. Nujno sejo je predsednik komisije Zvonko Černač (SDS) za prihodnji teden že sklical.

Mesečno več kot prej v nekaj letih

SDS v zahtevi povzema podatke in grafike, ki sem jih v Spletnem časopisu po podatkih policije predstavljal zadnje mesece. Iz Pakistana je, na primer, septembra v Slovenijo prišlo skoraj toliko migrantov kot v zadnjih dveh letih prej skupaj. Skupno je od januarja do konca septembra v Slovenijo ilegalno vstopilo 6.657 tujcev. Kot je povzel Krivec:

“Če pogledamo gibanje v zadnjih treh letih, slednje kaže drastično povečanje tudi, če del letošnjega leta primerjamo s seštevkom celotnega lanskega in predlanskega leta. V dveh letih pred letošnjim je policija v seštevku ujela 3010 migrantov, ki so prečkali meje mimo prehodov. To se le uradni podatki, dejanske številke so praviloma višje.”

Grafično je rast števila migrantov iz šestih držav, od koder jih je zadnje mesece največ, videti tako:

 

SDS je predlagala, da bi na nujno sejo o porastu migracij predsednik odbora za notranjo politiko Černač povabil premiera Marjana Šarca (LMŠ), notranjega ministra Boštjana Poklukarja (LMŠ), zunanjega ministra Mira Cerarja(SMC), obrambnega ministra Karla Viktorja Erjavca (DeSUS) in predstavnike civilne iniciative Bela Krajina, Velenje in Ankaran. Za vabilo glavnima predstavnikoma vladne koalicije, ki nam je vladala zadnja leta, Cerarju in Erjavcu ima opozicijska SDS dodaten razlog, da se težave povečujejo so namreč opozarjali tudi v preteklosti, a je prejšnja vlada večino predlogov opozicije zavrnila, migrantski tokovi pa niso pojenjali. V težave to spravlja tudi sosednjo Hrvaško in Bosno, kamor množično prihajajo ekonomski migranti, ki želijo na zahod in so informirani, da so slovenske meje porozne, oblasti pa zelo popustljive do tistih, ki vstopajo v državo “na črno”. V SDS pa zdaj od vlade Marjana Šarca pričakujemo konkretne ukrepe.

Bomo postali zatočišče za veliko množico?

SDS opozarja, da se je ponovno povečanje števila ilegalnih prehodov slovenske meje s Hrvaško in z Italijo zgodilo v času tik pred državnozborskimi volitvami. Največji mediji so dogajanje takrat prikrili in težave zaradi povečanih migracij niso bile na naslovnicah časopisov, kakor tudi ne pomembna tema predvolilnih soočenj in na izjavo nekdanje notranje ministrice , da migranti množično zlorabljajo pravico do azila in da jim pri tem pomagajo tudi nevladne organizacije, ki jih financira vlada in ki politično v glavnem sodijo na levo. Podatki o “azilnih postopkih” so takšni:

 

V zadnjem obdobju  boljšo zaščito meja vzpostavile vse naše sosednje države, z izjemo Hrvaške, opozarjajo iz SDS, kjer menijo, da je Slovenija zato pred velikim varnostnim izzivom, predvsem pa pred nevarnostjo, da bo postala končna točka za številne ilegalne migrante, ki bi v drugačnih okoliščinah svoje končno domovanje iskali v kateri od drugih držav Evropske unije. Madžarska je bila prva, ki je učinkovito zaščitila meje in se ubranila pritiska, kateremu niso več vzrok negotove razmere ali vojne na kriznih območjih. Pod novo vlado je svoje meje zaščitila tudi Italija. V kolikor tega v najkrajšem času ne stori tudi Slovenija, bomo v naslednjih mesecih priča priseljevanju, ki ga ne bo mogoče zaustaviti, so zapisali iz SDS.

Nujno sejo odbora je predsednik Černač že sklical za v sredo prihodnji teden.

Celotna zahteva SDS je takšna:

[pdf-embedder url=”https://spletnicasopis.eu/wp-content/uploads/2018/10/ONZJULS_nujna_migranti_oktober2018.pdf”]

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (5)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu