Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Bo pol leta kazni za Zahovića dovolj, da bodo prvaki?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd maj 2018, 08:14 pop

Maribor je v Velenju premagal Rudarja in je spet na vrhu lestvice. Zadnji gol je zabil Luka Zahović, ki je za prvega podal Marcosu Tavaresu. To je nogometna vest dneva. O nogometu običajno ne pišem. A ravnanje Zlatka Zahovića, ki je nesporno vplival na preobrat, ko se je na videz povsem izgubljeno moštvo vrnilo med zmagovita, je izjema. Pred dobrim mesecem je po tekmi s Krškim, ki se ni končala dobro, pred novinarje prišel namesto trenerja. Novinarji so kot krokarji že krožili ob nesrečnem moštvu in ni mi žal, da sem si ogledal posnetek, na katerem sem videl stisko športnega direktorja enega najboljših športnih klubov v državi po osamosvojitvi, ko jim gre slabo in je težko.

Zahović je sinonim za enega redkih projektov v Mariboru, ki zmaguje in je boljši od drugih. Iz tega mesta prihajam. Bila sva dijaka iste gimnazije, ki je tik ob nogometnem stadionu. Žal je malo dobrega v tem nekoč velikem industrijskem mestu, ki je danes v težavah in tisto, kar je dobro, si zato zasluži podporo.

Novinarji so Zahovića provocirali, ali je odstavil trenerja, ki izgublja, ko je kar prevzel njegovo vlogo in kaj bo storil, da bo vrnil navdušence na stadion. Zahović je reagiral čustveno in poskušal odvrniti neprijetna vprašanja povečini mladih novinarjev z paternalističnim tonom in tudi vračanjem udarcev. Reakcije je stopnjeval do novinarja dnevnika Ekipa Dejana Mitrovića, ki ga je vprašal, ali ga osebna tragedija ni nič izučila. Umorili so mu očeta. Nekoliko je menda na nastop Zahovića vplivalo tudi, ker je bil del očitkov tega novinarja pred tem menda slaba forma mlajšega Zahovića. Izrekel je starejši Zahovič novinarju tudi sožalje in se pozneje opravičil. A s tem je že sprožil stampedo, kar je najbrž celo nameraval. Očitali so mu, da je z novinarjem obračunaval na nedopusten način in še vse mogoče.

Je pa, kot sem opozoril že takrat, zagotovo Zahoviču s tem uspelo odvrniti pozornost od neuspehov kluba in jo usmeriti nase. Zahović je razgnal krokarje nad ekipo, ki je že ležala na tleh in ji dal priložnost, da se pobere. Morda je šel na rob, ni pa to bil strašen napad na slovensko novinarstvo, kot se je pisalo. Strašen napad je bil nekoč poskus umora Mira Petka.

Zaradi izjav je nogometna zveza Zahovića pozneje za pol leta izključila iz javnega nogometnega dogajanja. Ne ravno prvič. Maribor pa je začel spet zmagovati in v mesecu se je – kar se je zdelo povsem neverjetno – na vrhu spet povsem približal Olimpiji.

Prvenstvo je vredno prepovedi pol leta.

 

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu