Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Zakaj naša vlada ne pomaga migrantom v BiH?

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 27/11/2018)

Na spletu je bilo zadnje dni objavljenih več pretresljivih posnetkov medijev, v kako groznih razmerah živijo migranti, ki so obstali v BiH in skušajo preko Hrvaške in Slovenije ali na druge način v bogate evropske države. Za vstop pa večinoma ne izpolnjujejo pogojev.

Posnetki so pretresljivi, ker je čas zime in šotori za ta čas niso primerno bivališče. Mediji, ki so aprila in maja, torej pred volitvami poslancev pri nas, ko se je število migrantov iz oddaljenih držav (Pakistana, Maroka, Afganistana) začelo naglo povečevati, spregledali dogajanje, zdaj opozarjajo na humanitarno krizo. Kaj se dogaja je bilo mogoče ugotoviti tudi po ugotovitvah policije, ki je naletela na številne migrante, ko so v našo državo spomladi že vstopili na črno mimo mejnih prehodov. Statistika je za letos takšna:

 

V Spletnem časopisu sem že opozoril, da je nenavadno, ker vlade in strank, ki vodijo vlado in se vse zavzemajo za humanitaren pristop, nihče iz medijev ne vpraša, zakaj ne pomagajo BiH in migrantom tam. Zakaj, denimo, vlada ne pošlje dostojnejših začasnih bivališč, ki jih naša podjetja množično proizvajajo za obalne kraje na Hrvaškem. To bi lahko storila že poleti. Spodobnejša bivališča bi bilo mogoče v tem času celo že zgraditi.

Ker moja vprašanja na spletnih omrežjih niso vplivala na velike medije, ko objavljajo pretresljive posnetke stiske, sem vprašanje sam poslal vladi in ga bom tudi vsem večjim vladnim strankam.

Menim namreč, da je nezaslišano, da vladajoči protestirajo proti domnevnemu sovražnemu govoru v državi ob migrantih, tem istim migrantom v stiski pa v državi, ki ni zelo oddaljena, ne poskusijo pomagajo.

Eden takšnih posnetkov je današnji iz twitterja, kjer sem tudi vprašal, zakaj ne poskušamo doseči pomoči. Tako:

O odzivih bom poročal.

Digiprove sealCopyright secured by Digiprove © 2018 Peter Jančič Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu