Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Je kaznivo poročati o štirisobnem državnem stanovanju, audiju Q5 in ljubimcu Faile Pašić?

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 18th april 2023, 11:12 dop

Odgovornega urednika spletnega portala Nove24TV Marka Puša je državna tožilka Maša Podlipnik danes povabila na poravnalni pogovor zaradi poročanja pred letom, da bi naj Faila Pašić, ki je sodelovala v kampanji za Svobodo Roberta Goloba (ni pa bila kandidatka) “dobro molzla državo”. V naslov članka, v katerem poročajo tudi o njenem ljubimcu, so zapisali, da ima socialno stanovanje, prevaža pa se v dragem audiju Q5. Objavili so trditve anonimnega bralca, da bi naj Pašičeva dobila štirisobno stanovanje v Ljubljani od državnega stanovanjskega sklada, pozornost pa vzbuja s precej konzervativno modo muslimanskega oblačenja, med drugim pa je bralec medij opozoril, da zadnjih dve leti preko dneva Pašičevo “redno obiskuje nek »črnec« star kakšnih 25 let, ki je verjetno iz Irana, Pakistana ali Afganistana in je raznašalec hrane podjetja Wolt Slovenija. Pripelje se z belo-rdečo vespo.” Prej je imela, so še poročali, “nekega Bošnjaka, sicer na videz zelo urejenega in normalnega človeka, s katerim ima dva otroka stara približno 15 in 8 let.”

Ta zgodba se je izkazala za pomembno, po volitvah se je govorilo, da bo Faila Pašić dobila visoko zaposlitev v kabinetu predsednice državnega zbora Urške Klakočar Zupančič, pred vrati kabineta predsednice DZ sem jo na konstitutivni seji parlamenta celo fotografiral, a je tam potem niso zaposlili. Pozneje pa je precej poniknila, ko je tednik Reporter poročal, da je njen 26 letni partner Mustafa Alnajjar obtožen posilstva mladoletnice, ki bi se naj zgodilo že pred volitvami. Torej pred objavo zgodbe na Novi24TV o obiskih.

Faila Pašić je v poskusu poravnave predlagala, da bi spletni portal Nove24TV umaknil članek, v kakšnem stanovanju živi, kakšen avto vozi in o partnerju, ki jo je obiskoval. Da bi umaknila tožbo zaradi posega v zasebnost, je predlagala še plačilo 2.500 evrov odškodnine in da ji portal razkrije vir svojih informacij, da bi ga lahko tožila. Kot je povedal urednik portala Nove24TV Marko Puš so tak predlog poravnave zavrnili. Puš opozarja, da so objavili informacije, ki so pomembne za javnost o osebi s političnimi ambicijami, ki je sodelovala v volilni kampanji stranke Gibanje svoboda. Ker ni bilo poravnave, bo spor, koliko sme javnost izvedeti, presojalo sodišče.

Da preiskujejo sum posilstva partnerja politične aktivistke Svobode je policija prikrila javnosti. Policija preiskovanje vseh posilstev sistematično prikriva in o dnevnih dogodkih na tem področju javnosti že dolgo več ne obvešča. Prikrivajo celo serijska posilstva, ki jih zagrešijo migranti, ki so jih ravno izpustili iz zapora, ob policiji celo sodišča, je pokazal povsem škandalozen primer Alija Safinija:

Sodišče in policija sta javnosti v primeru Safinija prikrivala več posilstev, da bi zaščitila zasebnost posiljevalca. Še do danes del sodnih odločitev o tem posiljevalcu prikrivajo, češ da javnost nima pravic vedeti, ker morajo ščititi obsojenega, da se ne bi razvedelo, kdo mu je v preteklosti vse že sodil, za kaj in kako.

Faila Pašić Foto: Peter Jančič

Zadnje čase je ob aktivistki Faili Pašić iz Jesenic, ki je bila v preteklosti tudi kandidatka za Delovo osebnost leta, pozornost pritegnilo še, ko je Nova24TV poročala, da bi naj Pašićevi boljšo zaposlitev kot jo ima v stranki Gibanje svoboda poskušal urediti premier Robert Golob, ob tem pa bi ji naj razkril, da jo spremlja Sova v povezavi z Iranom in Irakom, zaradi česar morata omejiti njuno elektronsko komunikacijo. Za službo pa bi jo naj napotil k ministrici Sanji Ajanovič Hojnik (Gibanje Svoboda), da bi ji uredila delo na notranjem ministrstvu in k Dominiki Švarc Pipan (SD), ki vodi pravosodje. Te informacije so iz premierovega kabineta v celoti zanikali. Tako:

“Predsednik vlade dr. Robert Golob Faili Pašić ni pomagal pri zaposlitvi, od volitev dalje z njo ni imel nobenih stikov. Faila Pašić je med volilno kampanjo sodelovala s stranko Gibanje svoboda, kar pa je že bilo objavljeno.” 

Alnajjarjevo posilstvo mladoletnice naj bi se, kot je poročala revija Reporter, zgodilo zraven prostorov humanitarke Faile Pašić v Ljubljani že pred volitvami, obtoženi je dejanje zanikal, češ da ni bilo prisile in se branil s prostosti, ker tožilka Alenka Jesenko zanj ni predlagala pripora. Pozneje pa bi naj tudi izginil. Pašićeva pa mu je, je še poročal Reporter “stala ob strani in mu poskušala pomagati”.

Vabilo odgovornemu uredniku, ki je osumljen, da je javnosti predstavil preveč osebnih podatkov Faile Pašič in ga zaradi tega vabijo na narok za odločitev kazenskega pregona, je takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (8)

https-spletnicasopis-eu