Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Za zdaj Šketa in Klemenčič z molkom nad Jankovićeve ostre kritike

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 12th avgust 2017, 09:11 pop

„Vrhovno državno tožilstvo se zaenkrat ne bo odzvalo na pozive Zorana Jankovića,“ so mi iz vrhovnega državnega tožilstva odgovorili, ali se nameravajo odzvati na ostre kritike ljubljanskega župana in predsednika pozitivne Slovenije Zorana Jankovića, da kršijo zakone.

Koliko smemo vedeti?

Portal Pod črto je pridobil in objavil podatke iz več kazenskih ovadb proti Jankoviću, med temi je tudi ovadba, kako bi naj v zameno za spolne odnose župan uredil stalno zaposlitev farmacevtki, ki se je ločevala.

Janković je, ker so mediju omogočili dostop do podatkov o vsebini ovadb proti njemu, tožilstvu očital, da kršijo zakon, da bi ga javno diskreditirali.
Janković je v posebni izjavi za javnost zahteval takojšnje ukrepanje generalnega državnega tožilca Draga Škete in pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča proti tožilki Blanki Žgajner in prevzem odgovornosti Klemenčiča in Škete.

Bo molčal tudi Klemenčič?

Med drugim je Janković zapisal tudi:

„V zadnjih petih letih so moje ime večkrat diskreditirali z nepotrebnimi hišnimi preiskavami ob prisotnosti kamer in s sporočilom KPK, ki mi je kršilo osnovne ustavne pravice (v desetih letih in pol mojega županovanje podjetja mojih sinov niso naredila niti enega posla z MOL ali podjetji MOL, pa me je gospod Klemenčič, v funkciji predsednika KPK, osumil tveganja sistemske korupcije). Rad bi slišal, kako lahko pojasni delovanje pisarne svoje žene in celo povišanje prihodkov njene pisarne,  v odnosu do države in državnih podjetij v času, ko je bil predsednik KPK in minister (prepričan sem namreč, da je tu možnih veliko več tveganj sistemske korupcije),“

Neuradno je slišati, da posebnega odziva ni pričakovati niti od pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča (SMC), a tega iz pravosodnega ministrstva še niso dokončno potrdili.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu