Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Janković: Protipravno delovanje namenjeno moji javni diskreditaciji

(Last Updated On: 11/08/2017)
image_pdfimage_print

Župan Ljubljane in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković se je ostro odzval na objave iz kazenskih ovadb, ki se nanašajo tudi na spolne odnose s farmacevtko. Trdi, da nikoli ni sprejel nobene podkupnine niti kogarkoli izsiljeval za karkoli. Zahteva takojšnje ukrepanje generalnega državnega tožilca Draga Škete in pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča proti tožilki Blanki Žgajner in prevzem odgovornosti Klemenčiča in Škete. Kaj točno to pomeni, ni povsem jasno. Nenavadno ostri so tudi Jankovićevi očitki čez Klemenčiča in njegovo soprogo. Vsebujejo celo namige o korupciji.

„Spletni portal Pod črto je objavil pet prispevkov o odprtih postopkih, ki jih imam na tožilstvu in sodišču. Vsi potekajo na podlagi vloženih zahtev tožilke Blanke Žgajner za preiskavo. Portal naj bi podatke, ki jih navaja v svojih zapisih, črpal iz kazenskih ovadb pridobljenih od tožilstva, na podlagi podane zahteve za pridobitev informacije javnega značaja.“

Neutemeljene obtožbe…

To je v odzivu na objavljene informacije iz kazenskih ovadb sporočil ljubljanski župan in predsednik pozitivne Slovenije Zoran Janković, ki zavrača “vse neutemeljene obtožbe, ki so nastale na podlagi izmišljenih in neupravičenih podtikanj”.

Janković se s tem odziva na objavo, o kateri sem poročal v zapisu, ki je dostopen tudi s klikom na posnetek, ki je desno.

 

Protipravno delovanje tožilke

V odgovoru je Janković zapisal:

„Zakon določa, da preiskava ni javni postopek, zato se sprašujem, ali je mogoče tožilka ugotovila, da njene neutemeljene obtožbe nimajo realnih možnosti, da bi uspele na sodišču (do sedaj je devet sodb rešenih v mojo koristi, od tega sedem pravnomočnih in dve na prvi stopnji, na kateri je tožilka vložila ugovor), ter poskuša z mano dokončno obračunati preko javnosti in medijev namesto na sodišču. Da bi namreč tožilstvo lahko predložilo takšne informacije kot informacije javnega značaja, bi te skladno z zakonom (ZDIJZ) morale biti takšne, da po vsebini ne bi škodovale izvedbi kazenskega postopka. Temu je po mojem mnenju lahko zadoščeno le, če je povsem jasno, da so zoper mene sproženi kazenski postopki v celoti neutemeljeni in so torej bili podatki predloženi javnosti izključno z namenom moje diskreditacije, ki je bila sicer prej načrtovana v postopku pred sodiščem. Sprašujem se, kakšen je sedaj odgovor Generalnega državnega tožilca, gospoda Škete, in pravosodnega ministra, gospoda Klemenčiča, glede na to, da ne komentirata postopkov, ki so v teku, razen očitno v mojem primeru, ko sem dobil sklep sodišča glede uničenja prisluhov. Glede na današnje pisanje medijev, pričakujem takojšnje ukrepanje zaradi protipravnega delovanja tožilke, namenjenega očitno zgolj moji javni diskreditaciji, in prevzem objektivne odgovornosti s strani obeh.

Še vedno verjamem v slovensko sodstvo in sem prepričam, da lahko dosežem pravico na sodišču, nikakor pa ne na ulici oziroma pred sodiščem. V zadnjih petih letih so moje ime večkrat diskreditirali z nepotrebnimi hišnimi preiskavami ob prisotnosti kamer in s sporočilom KPK, ki mi je kršilo osnovne ustavne pravice (v desetih letih in pol mojega županovanje podjetja mojih sinov niso naredila niti enega posla z MOL ali podjetji MOL, pa me je gospod Klemenčič, v funkciji predsednika KPK, osumil tveganja sistemske korupcije). Rad bi slišal, kako lahko pojasni delovanje pisarne svoje žene in celo povišanje prihodkov njene pisarne,  v odnosu do države in državnih podjetij v času, ko je bil predsednik KPK in minister (prepričan sem namreč, da je tu možnih veliko več tveganj sistemske korupcije).

Več kot očitno je, da se bližajo volitve, katerih je nekatere strah in preko javnosti kar naprej ponavljajo zadeve, ki so bile v petih letih že neštetokrat povedane. Tokrat so to še podkrepili s predajanjem dokumentov v javnost, v katere so vključili posamezne citate in ustvarili domišljijske zgodbe.

Kje naj se po mnenju tožilke torej zagovarjam – na sodišču ali v javnosti?”

 

Celoten odziv, ki je objavljen tudi na FB strani Zorana Jankoviča, je tukaj:

 

Več o tem:

Vredno pozornosti: Sporni posli družine Janković (iz Pod črto)

 

(Visited 10 times, 1 visits today)
3 komentarji

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: