Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Janković: Protipravno delovanje namenjeno moji javni diskreditaciji

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 11th avgust 2017, 08:18 dop

Župan Ljubljane in predsednik Pozitivne Slovenije Zoran Janković se je ostro odzval na objave iz kazenskih ovadb, ki se nanašajo tudi na spolne odnose s farmacevtko. Trdi, da nikoli ni sprejel nobene podkupnine niti kogarkoli izsiljeval za karkoli. Zahteva takojšnje ukrepanje generalnega državnega tožilca Draga Škete in pravosodnega ministra Gorana Klemenčiča proti tožilki Blanki Žgajner in prevzem odgovornosti Klemenčiča in Škete. Kaj točno to pomeni, ni povsem jasno. Nenavadno ostri so tudi Jankovićevi očitki čez Klemenčiča in njegovo soprogo. Vsebujejo celo namige o korupciji.

„Spletni portal Pod črto je objavil pet prispevkov o odprtih postopkih, ki jih imam na tožilstvu in sodišču. Vsi potekajo na podlagi vloženih zahtev tožilke Blanke Žgajner za preiskavo. Portal naj bi podatke, ki jih navaja v svojih zapisih, črpal iz kazenskih ovadb pridobljenih od tožilstva, na podlagi podane zahteve za pridobitev informacije javnega značaja.“

Neutemeljene obtožbe…

To je v odzivu na objavljene informacije iz kazenskih ovadb sporočil ljubljanski župan in predsednik pozitivne Slovenije Zoran Janković, ki zavrača “vse neutemeljene obtožbe, ki so nastale na podlagi izmišljenih in neupravičenih podtikanj”.

Janković se s tem odziva na objavo, o kateri sem poročal v zapisu, ki je dostopen tudi s klikom na posnetek, ki je desno.

 

Protipravno delovanje tožilke

V odgovoru je Janković zapisal:

„Zakon določa, da preiskava ni javni postopek, zato se sprašujem, ali je mogoče tožilka ugotovila, da njene neutemeljene obtožbe nimajo realnih možnosti, da bi uspele na sodišču (do sedaj je devet sodb rešenih v mojo koristi, od tega sedem pravnomočnih in dve na prvi stopnji, na kateri je tožilka vložila ugovor), ter poskuša z mano dokončno obračunati preko javnosti in medijev namesto na sodišču. Da bi namreč tožilstvo lahko predložilo takšne informacije kot informacije javnega značaja, bi te skladno z zakonom (ZDIJZ) morale biti takšne, da po vsebini ne bi škodovale izvedbi kazenskega postopka. Temu je po mojem mnenju lahko zadoščeno le, če je povsem jasno, da so zoper mene sproženi kazenski postopki v celoti neutemeljeni in so torej bili podatki predloženi javnosti izključno z namenom moje diskreditacije, ki je bila sicer prej načrtovana v postopku pred sodiščem. Sprašujem se, kakšen je sedaj odgovor Generalnega državnega tožilca, gospoda Škete, in pravosodnega ministra, gospoda Klemenčiča, glede na to, da ne komentirata postopkov, ki so v teku, razen očitno v mojem primeru, ko sem dobil sklep sodišča glede uničenja prisluhov. Glede na današnje pisanje medijev, pričakujem takojšnje ukrepanje zaradi protipravnega delovanja tožilke, namenjenega očitno zgolj moji javni diskreditaciji, in prevzem objektivne odgovornosti s strani obeh.

Še vedno verjamem v slovensko sodstvo in sem prepričam, da lahko dosežem pravico na sodišču, nikakor pa ne na ulici oziroma pred sodiščem. V zadnjih petih letih so moje ime večkrat diskreditirali z nepotrebnimi hišnimi preiskavami ob prisotnosti kamer in s sporočilom KPK, ki mi je kršilo osnovne ustavne pravice (v desetih letih in pol mojega županovanje podjetja mojih sinov niso naredila niti enega posla z MOL ali podjetji MOL, pa me je gospod Klemenčič, v funkciji predsednika KPK, osumil tveganja sistemske korupcije). Rad bi slišal, kako lahko pojasni delovanje pisarne svoje žene in celo povišanje prihodkov njene pisarne,  v odnosu do države in državnih podjetij v času, ko je bil predsednik KPK in minister (prepričan sem namreč, da je tu možnih veliko več tveganj sistemske korupcije).

Več kot očitno je, da se bližajo volitve, katerih je nekatere strah in preko javnosti kar naprej ponavljajo zadeve, ki so bile v petih letih že neštetokrat povedane. Tokrat so to še podkrepili s predajanjem dokumentov v javnost, v katere so vključili posamezne citate in ustvarili domišljijske zgodbe.

Kje naj se po mnenju tožilke torej zagovarjam – na sodišču ali v javnosti?”

 

Celoten odziv, ki je objavljen tudi na FB strani Zorana Jankoviča, je tukaj:

 

Več o tem:

Vredno pozornosti: Sporni posli družine Janković (iz Pod črto)

 

------------------------------------------------------------------------ Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu