Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Brglez odločil: Predsednika republike bomo volili 22. oktobra

(Last Updated On: 21/08/2017)
image_pdfimage_print

V ponedeljek čez deset dni, 21.8., bo Borut Pahor lahko začel zbirati podpise za kandidaturo na predsedniških volitvah. Na ta dan se bodo namreč začeli postopki priprav na volitve.

Brglez znova: “Ne bom kandidiral”

Milan Brglez takoj po podpisu odloka o razpisu predsedniških volitev. Foto: P. J.

To je v odloku, ki ga je podpisal danes točno opoldne, določil predsednik državnega zbora Milan Brglez (SMC). Odlok je podpisal v prostorih narodne galerije, ker stavbo državnega zbora poletno preurejajo.

Slovenija potrebuje predsednika, ki ga odlikujejo pogum, načelnost, iskrenost, poštenost in pa odprtost, je dejal Brglez in dodal, da država potrebuje nekoga, ki se bo oglasil vedno, ko bo treba o perečih družbenih vprašanjih in dilemah zavzeti stališče. Predsednik republike je namreč vrhovna moralna in politična avtoriteta v državi, zato se mora in je prav, da svojo avtoriteto udejanja tudi s tem, da se opredeljuje do vseh dogajanj v naši državi in družbi, je ocenil predsednik državnega zbora.

Pahor in vsi drugi, ki želijo kandidirati, bodo dovolj podpisov volivcev ali poslancev za vložitev kandidatur morali zbrati najpozneje 25 dni pred volitvami. To je zadnji dan, ko bo še mogoče vložiti kandidature.

Volitve bodo v nedeljo 22 oktobra, je določil Brglez. Če bo potreben drugi krog, bo verjetno čez tri tedne, torej 12. novembra.

Brglez je ponovno zatrdil, da sam ne namerava kandidirati. O množici posameznikov, ki so javno napovedali, da bi kandidirali, pa je dejal, da pričakuje, da bo njihovo število precej omejilo izpolnjevanje formalnih pogojev.

Nestrankarski kandidat mora zbrati pet tisoč podpisov volivcev, strankarski kandidati pa tri tisoč podpisov. Kandidati strank lahko izberejo dodatno bližnjico in kandidature vložijo s podpisi poslancev.

Več:

Pred zamahom Milana Brgleza: Ve se, kdo bo predsednik republike

(Visited 32 times, 1 visits today)
3 komentarji

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: