Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Se s prepovedjo Thompsona vrača Jugoslavija?

(Last Updated On: 19/05/2017)
image_pdfimage_print

Med odzivi na prepoved koncerta koncert hrvaškega pevca Marka Perkovića – Thompsona, ki bi moral biti  v soboto v Mariboru, je izjemen prispevek nekdanjega politika Franco Jurija, ki je naravnost povedal, da je policija sprejela edino možno in pametno odločitev, ker naj bi bila fašizem in ustaštvo prepovedana.

Z njim se – da ne bo nesporazuma – niti malo ne strinjam.

Pomemeben je pogojnik, ki ga previdno uporabi Juri: “naj bi bila”.

Zakoni bi to moral prepovedovati, zato je prav, da je policija prepovedala prireditev, pove Juri.

Ni glavna dilema, ali je očitek fašizma in ustaštva sploh utemeljen ali politično podtikanje.

Bistveno je, da ne veljajo napisani zakoni, v katerih temeljev za prepovedi nastopov hrvaških pevcev, ne glede na sporočila njihovih nastopov, ni opaziti.

Bi pa to v zakonih moralo biti in, ker bi morali biti, tudi je, pove Juri in prav je, da policija to upošteva, še doda.

Sporočilo je zastrašujoče: Velja, kar si želi politik in ne kar piše v zakonih. In to policija potem preganja.

Dogajanje Juri povrhu primerja s poskusom srbskega mitinga v Ljubljani proti razpadu Jugoslavije, ki ga je policija onemogočila.

Takrat so se takšne stvari res dogajale. Partija je bila nad vsakim zakonom. Prepovedovali so koncerte.

Prepovedane so bile celo politične stranke, ki bi lahko konkurirale edini partiji.

Konec prava, vrnitev Jugoslavije, to je logika prepovedi koncerta, ki bi mitingaše navdušila.

Juri je objavil:

(Visited 11 times, 1 visits today)
8 komentarjev

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: