Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Cerar na vrhu Nata v Bruslju

(Last Updated On: 25/05/2017)
image_pdfimage_print

Premier Miro Cerar je danes na posebnem zasedanje voditeljev Nata, kjer odpirajo tudi nov sedež zavezništva. Iz kabineta predsednika vlade so sporočili, da zvečer pričakujejo  pogovore o krepitvi transatlantskih odnosov, vlogi Nata v boju proti terorizmu in o obrambnih izdatkih članic Nata.

Cerar: Več za varnost in vojsko

Zasedanje bo tudi priložnost za ponovno potrditev enotnega stališča glede Rusije, zavezo k nadaljnjemu delovanju v Afganistanu in krepitev strateškega partnerstva z EU.

Z začetka srečanja je premier poslal več sporočil po spletnih omrežjih, med drugim ob posnetku na katerem je premier  z Jelkom Kacinom in svetovalcem za nacionalno varnsot Erikom Kopačem, denimo:

Kot so sporočili iz vlade Slovenija podpira močno transatlantsko vez, saj tako Kanada kot ZDA igrata pomembno vlogo pri zagotavljanju evropske varnosti. V okviru razprave o mednarodnem boju Slovenija podpira povečan angažma Nata na južnem krilu, saj imajo trenutne razmere, izzivi in grožnje konkretne posledice za državljane Nata v obliki terorističnih napadov in nezakonitih migracij.

Vlada je zaustavila padec obrambnih izdatkov in določila dinamiko nominalnega povečevanja sredstev za obrambo v naslednjem dolgoročnem obdobju do leta 2025 na ravni med 20 in 30 milijonov evro letno, so opozorili iz premierovega kabineta.

 

(Visited 10 times, 1 visits today)
One Comment

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: