Site icon Spletni časopis

Cerar na vrhu Nata v Bruslju

Premier Miro Cerar je danes na posebnem zasedanje voditeljev Nata, kjer odpirajo tudi nov sedež zavezništva. Iz kabineta predsednika vlade so sporočili, da zvečer pričakujejo  pogovore o krepitvi transatlantskih odnosov, vlogi Nata v boju proti terorizmu in o obrambnih izdatkih članic Nata.

Cerar: Več za varnost in vojsko

Zasedanje bo tudi priložnost za ponovno potrditev enotnega stališča glede Rusije, zavezo k nadaljnjemu delovanju v Afganistanu in krepitev strateškega partnerstva z EU.

Z začetka srečanja je premier poslal več sporočil po spletnih omrežjih, med drugim ob posnetku na katerem je premier  z Jelkom Kacinom in svetovalcem za nacionalno varnsot Erikom Kopačem, denimo:

Kot so sporočili iz vlade Slovenija podpira močno transatlantsko vez, saj tako Kanada kot ZDA igrata pomembno vlogo pri zagotavljanju evropske varnosti. V okviru razprave o mednarodnem boju Slovenija podpira povečan angažma Nata na južnem krilu, saj imajo trenutne razmere, izzivi in grožnje konkretne posledice za državljane Nata v obliki terorističnih napadov in nezakonitih migracij.

Vlada je zaustavila padec obrambnih izdatkov in določila dinamiko nominalnega povečevanja sredstev za obrambo v naslednjem dolgoročnem obdobju do leta 2025 na ravni med 20 in 30 milijonov evro letno, so opozorili iz premierovega kabineta.

 

Exit mobile version