Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Trenutek, ko Matej Tonin Asti Vrečko pomaga, da je ne bi kap

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 16th junij 2024, 10:07 dop

“Brez nervoze, gospa. Kar umirjeno. Kar umirjeno.” Tako je včeraj Matej Tonin, ki je bil na evropskih volitvah izvoljen za evropskega poslanca, v Tarči poskušal pomagati Asti Vrečko, ki mu je očitala, kako v preteklosti za državno stanovanjsko gradnjo naj ne bi namenil niti enega evra. Predsednica Levice se je hudo razkurila in bi jo, tako se je zdelo, skoraj kap.

Na evropskih volitvah je Levica z listo, ki jo je vodila Nataša Sukič, med kandidati pa je bil tudi Luka Mesec, propadla še bolj kot pred petimi leti z listo, ki jo je takrat vodila Violeta Tomić. Močno jo je tokrat prehitel SLS s Petrom Gregorčičem, še bolj pa Vesna, katere listo je vodil Vladimir Prebilič.

Posnetek precej nervozne Vrečkove, ki ji poskuša Tonin pomagati, da je ne bi kap, si lahko ogledate tukaj:

V Tarčo, kot že pred volitvami, so spet vabili Levico Vrečkove, ne pa uspešnejših na volitvah. Vrečkova je ministrica za kulturo, ki je z vladnimi strankami vodila projekt čistk na RTVS, da so odstavili Petra Gregorčiča z vrha Programskega sveta RTVS, potem pa zamenjali še celoten uredniški in poslovni vrh TVS. To pojasni privilegiranje v izbirah gostov Tarče.

Očitki Vrečkove Toninu so bili sicer nenavadni, ker so večino zadnjega desetletja vladale leve stranke in je bila Levica Vrečkova več časa del oblasti kot Tonin, ki je bil to le dve leti v zadnji vladi Janeza Janše, ki je vladala v času epidemije Covida, ki je bil zelo poseben. V koaliciji, čeprav so se uradno razglašali za opozicijo, je bila Levica pred tem že v času vlade Marjana Šarca.

Tonin in Vrečko sicer zagovarjata drugačen pristop, kako spodbuditi gradnjo. Tonin je za spodbujanje zasebnega vlaganja in podjetništva, Vrečkova pa je za investicije z denarjem davkoplačevalcev v državna podjetja, ki ta denar dobijo. Oba pa vodita majhni stranki, ki ne odločata veliko.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (8)

https-spletnicasopis-eu