Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Cerar na vrhu Nata v Bruslju

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 25th maj 2017, 04:17 pop

Premier Miro Cerar je danes na posebnem zasedanje voditeljev Nata, kjer odpirajo tudi nov sedež zavezništva. Iz kabineta predsednika vlade so sporočili, da zvečer pričakujejo  pogovore o krepitvi transatlantskih odnosov, vlogi Nata v boju proti terorizmu in o obrambnih izdatkih članic Nata.

Cerar: Več za varnost in vojsko

Zasedanje bo tudi priložnost za ponovno potrditev enotnega stališča glede Rusije, zavezo k nadaljnjemu delovanju v Afganistanu in krepitev strateškega partnerstva z EU.

Z začetka srečanja je premier poslal več sporočil po spletnih omrežjih, med drugim ob posnetku na katerem je premier  z Jelkom Kacinom in svetovalcem za nacionalno varnsot Erikom Kopačem, denimo:

Kot so sporočili iz vlade Slovenija podpira močno transatlantsko vez, saj tako Kanada kot ZDA igrata pomembno vlogo pri zagotavljanju evropske varnosti. V okviru razprave o mednarodnem boju Slovenija podpira povečan angažma Nata na južnem krilu, saj imajo trenutne razmere, izzivi in grožnje konkretne posledice za državljane Nata v obliki terorističnih napadov in nezakonitih migracij.

Vlada je zaustavila padec obrambnih izdatkov in določila dinamiko nominalnega povečevanja sredstev za obrambo v naslednjem dolgoročnem obdobju do leta 2025 na ravni med 20 in 30 milijonov evro letno, so opozorili iz premierovega kabineta.

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu