Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

MNZ: Za Škofije mesečno 7.000, za Velenje 15.000 evrov

(Last Updated On: 23/03/2017)
image_pdfimage_print

Notranje ministrstvo je danes pojasnilo, kako je najelo stavbi na Škofijah in v Velenju, da bi tam naselili po dogovorih v EU premeščene iz Italije in Grčije.

»Sklenitev obeh pogodb je bila rezultat večmesečnih pogajanj z obema lastnikoma. Tako smo pogodbo za objekt, namenjen vzpostavitvi integracijske hiše na Škofijah, z lastnikom podpisali 13. marca 2017, za dve leti z možnostjo podaljšanja. Mesečna najemnina po pogodbi znaša 7001,65 evra. Najemnina se bo začela obračunavati z dnem primopredaje prostorov, ki pa še ni bila opravljena,« so pojasnili iz notranjega ministrstva. Celotno sporočilo je dostopno na povezavi tukaj.

Foto: Tino Mamić

Namen, da bi v stavbo v Škofijah naselili azilante, je sprožil precej razburjenja in celo proteste v krajevni skupnosti. Na posnetkih, ki jih je prispeval Tino Mamić, so krajani na pogovoru z Županom občine Koper Borisom Popovičem in državnim sekretarjem Boštjanom Šeficem.

V državo je med protesti na Škofijah iz Italije prišla nova skupina preseljenih. Več o tem lahko najdete na povezavi tukaj.

Za Velenje najprej le pol najemnine

Vlada je marca lani sprejela načrt premestitve 567 oseb iz Italije in Grčije in trajne preselitve 20 oseb iz tretjih držav. Ministrstvo za javno upravo je vzpostavilo spletni portal, namenjen oddajanju ponudb zasebnikov, ki bi bili pripravljeni oddati svoje nepremičnine. Maja lani sta se odzvali ponudnici objekta v Spodnjih Škofijah. Objekt na Škofijah je medresorska skupina ocenila kot primeren za integracijsko hišo in odločila, da bi ga najeli.

Pogodbo za najem stavbe azilnega doma v Velenju pa so z lastnikom podpisali 6. marca 2017. Najeta je za eno leto z možnostjo podaljšanja.

Foto: Tino Mamić

Polna mesečna najemnina je tam 15.000 evrov, dokler ne pride do dejanske vselitve, pa velja znižana, ki je 9.000 evrov. Primopredaja nepremičnine je bila opravljena 15. 3. 2017.

V naslednjih tednih bodo potekale ostale aktivnosti za zagotovitev vseh pogojev za morebitno aktiviranje izpostave v Velenju, če bi razmere to zahtevale, so pojasnili iz notranjega ministrstva..

 

 

[socialpoll id=”2426666″]

Nepremičnine za naselitev preseljenih vlada še vedno išče po celotni državi, so danes še opozorili iz notranjega ministrstva.

(Visited 30 times, 1 visits today)

Zapiši svoje mnenje, kritiko ali pohvalo.

Spletni časopis je zastonj. A ustvarjanje ni. Če vam je vsebina všeč, priporočite prebiranje prijateljem in delite vsebino po spletnih omrežjih. Več kot je bralcev večji je smisel časopisa. Pa še prihodki od oglasov se povečajo. Oglasi plačajo osnovne stroške delovanja. Za spletni časopis lahko prispevate denar. Načina sta dva. S pomočjo upn obrazca. Navodilo, kako to storiti, je dostopno na povezavi: https://spletnicasopis.eu/o-casopisu/. Možno je tudi nakazilo s pomočjo Paypala
  V pomoč projektu je, če se odločite oglaševati.  Že želite oglaševati ali sponzorirati časopis, lahko pošljete sporočilo na naslov peterjancicsplet@gmail.com. Spletni časopis posameznike in pravne osebe, ki to želijo sami, tudi predstavi kot podpornike, ki so prispevali za delovanje časopisa in novinarska opravila. A - zaradi varstva zasebnosti - le, če to posebej sporočite.
Pisma bralcev Spletni časopis objavlja s soglasjem avtorjev, poslana morajo biti po elektronski pošti. Pisma morajo biti podpisana z imenom in priimkom. Pripisan mora biti polni naslov in telefon za preverjanje. Naslova in telefonske številke spletni časopis ne objavlja. Načeloma, razen pri odpravi povsem tipkarskih napak, časopis v vsebino ne posega. Kot odziv pod teksti načeloma v spletnem časopisu lahko objavite kakršnokoli spodobno mnenje. Pri pismih bralcev v tej rubriki pa ni nujno, da bo objavljeno vse, kar prejmem.  
Vsi teksti so avtorski zaščiteni. Če jih želite uporabiti, je nujen dogovor.  Cena za rabo posameznega teksta ali njegovega dela, ki je uporabljen vsaj dan pozneje na drugem spletnem portalu ali tiskanem časopisu, je 40 evrov. Za takojšno rabo že na dan prve objave: 60. V primeru, če se odločite za rabo teksta, mi – če je prvič – prosim pošljite vaše podrobne podatke, da vam lahko izstavim račun, na spletni naslov: peterjancicsplet@gmail.com. Pozneje zadošča le obvestilo o rabi teksta. Ob rabi mora biti navedeno ime avtorja teksta in Spletnega časopisa. Brezplačno je dovoljena raba naslova, naslovne fotografije in uvodnega stavka, če gre za usmeritev na članek.
Če vas zanimajo še bolj podrobne analize kot jih dnevno ponuja Spletni časopis, lahko to preberete v knjigi "Fake news". Knjigo, ki se zdaj tiska drugič, lahko naročite in kupite tukaj. Del knjige je mogoče za poskušino tudi prebrati na povezavi. Dostopna je tudi nekaj evrov cenejša digitalna verzija. Prva izdaja je bila hitro razprodana. To, da se je že začel tisk dodatnih izvodov knjige kaže, da ljudi zanima dogajanje v letu pred volitvami. Knjiga olajša razumevanje dogajanja v politiki in tudi reakcij medijev, ker pojasnjuje, kdo jih obvladuje, vpliva nanje in zakaj poročajo kot poročajo. Včasih tudi na načine, ki niso le profesionalni ali so celo povsem propagandni.  Tiskana in digitalna izdaja knjige sta dostopni na povezavi preko založnika na posnetku spodaj: