Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

MNZ: Za Škofije mesečno 7.000, za Velenje 15.000 evrov

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 23/03/2017)

Notranje ministrstvo je danes pojasnilo, kako je najelo stavbi na Škofijah in v Velenju, da bi tam naselili po dogovorih v EU premeščene iz Italije in Grčije.

»Sklenitev obeh pogodb je bila rezultat večmesečnih pogajanj z obema lastnikoma. Tako smo pogodbo za objekt, namenjen vzpostavitvi integracijske hiše na Škofijah, z lastnikom podpisali 13. marca 2017, za dve leti z možnostjo podaljšanja. Mesečna najemnina po pogodbi znaša 7001,65 evra. Najemnina se bo začela obračunavati z dnem primopredaje prostorov, ki pa še ni bila opravljena,« so pojasnili iz notranjega ministrstva. Celotno sporočilo je dostopno na povezavi tukaj.

Foto: Tino Mamić

Namen, da bi v stavbo v Škofijah naselili azilante, je sprožil precej razburjenja in celo proteste v krajevni skupnosti. Na posnetkih, ki jih je prispeval Tino Mamić, so krajani na pogovoru z Županom občine Koper Borisom Popovičem in državnim sekretarjem Boštjanom Šeficem.

V državo je med protesti na Škofijah iz Italije prišla nova skupina preseljenih. Več o tem lahko najdete na povezavi tukaj.

Za Velenje najprej le pol najemnine

Vlada je marca lani sprejela načrt premestitve 567 oseb iz Italije in Grčije in trajne preselitve 20 oseb iz tretjih držav. Ministrstvo za javno upravo je vzpostavilo spletni portal, namenjen oddajanju ponudb zasebnikov, ki bi bili pripravljeni oddati svoje nepremičnine. Maja lani sta se odzvali ponudnici objekta v Spodnjih Škofijah. Objekt na Škofijah je medresorska skupina ocenila kot primeren za integracijsko hišo in odločila, da bi ga najeli.

Pogodbo za najem stavbe azilnega doma v Velenju pa so z lastnikom podpisali 6. marca 2017. Najeta je za eno leto z možnostjo podaljšanja.

Foto: Tino Mamić

Polna mesečna najemnina je tam 15.000 evrov, dokler ne pride do dejanske vselitve, pa velja znižana, ki je 9.000 evrov. Primopredaja nepremičnine je bila opravljena 15. 3. 2017.

V naslednjih tednih bodo potekale ostale aktivnosti za zagotovitev vseh pogojev za morebitno aktiviranje izpostave v Velenju, če bi razmere to zahtevale, so pojasnili iz notranjega ministrstva..

 

 

[socialpoll id=”2426666″]

Nepremičnine za naselitev preseljenih vlada še vedno išče po celotni državi, so danes še opozorili iz notranjega ministrstva.

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu