Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Azilne prevare: Število migrantov se ne manjša

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 26th oktober 2019, 09:42 pop

Septembra je za azil prosilo sto migrantov več kot lani v istem mesecu, skupno število letošnjih prošenj za azil pa je naraslo na 2933. Lani je bilo do konca septembra 2354 prosilcev. To kaže statistika, ki jo je včeraj objavil MNZ. Število prošenj za azil raste, a ne tako strmo kot število migrantov, ki jih policija ulovi po prečkanju meje.

Več na Hrvaško, a tudi več “azilantov”

Uradnih podatkov o ujetih migrantih po prečkanju meje do konca septembra sicer še ni, notranji minister Boštjan Poklukar pa je včeraj ocenil, da jih je bilo okoli 12 tisoč. Razlika pomeni, da policija več migrantov takoj vrne Hrvaški. Grafika kaže, kako je po mesecih raslo število prošenj za azil, ki jih migranti večinoma vložijo prav zato, da bi se izognili vračanju na Hrvaško; naša oblast prosilcem za azil zagotovi svobodo gibanja, večina pa potem zbeži predvsem preko meje z Italijo na zahod:

Posledica luknjičave slovenske meje proti Hrvaški in azilnega sistema, ki pomaga migrantom, je, da so države na zahodu ponovno uvedle mejni nadzor proti nam. Najbolj sistematičnega Avstrija. Poklukar je včeraj znova protestiral proti nadzoru, češ da je nepotreben. Iz Avstrije so ga namreč obvestili, da ga podaljšujejo še za pol leta. Že običajni protesti iz naše vlade, da zaradi mejnega nadzora nastaja velika škoda, politikov sosednje države ne ganejo. Da se je naš azilni sistem praktično povsem sprevrgel v sistem švercanja migrantov na zahod, pa kaže statistika notranjega ministrstva:

Le dvema odstotkoma prosilcev je bil do konca septembra letos priznan azil. Od 2856 prosilcev jih je azil dobilo 53. V kar 86,7 odstotkih pa je bil postopek ustavljen, ker je prosilec izginil. Neuradno – na zahod.

Največ prosilcev za azil prihaja iz Alžirije in Maroka, iz držav v Afriki, ki jima je veliko bližja Španija, Portugalska in Italija. A ker so jim te države otežile vstop prihajajo k nam, ker je meja tu prepustna. Podatki so takšni:

Iz katerih držav so do konca septembra večinoma moški prosili na azil, si lahko ogledate tudi na zemljevidu, z miško lahko prikličete število prosilcev in prosilk:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu