Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Januarja dramatično več migrantov iz Sirije

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 29th februar 2024, 12:11 pop

Januarja letos je bilo popisanih 3.430 migrantov po, kot to zapiše policija, “nedovoljenem vstopu v državo”. Lani v istem času 2.573. Več kot polovica vseh, 1.777, jih je prišlo iz Sirije. To je zapisano v poročilu policije “NEDOVOLJENE MIGRACIJE NA OBMOČJU REPUBLIKE SLOVENIJE” za mesec januar letos. Število beguncev iz Sirije je nenavadno visoko. Lani januarja jih je iz Sirije prišlo le 48. V celotnem lanskem letu je bilo največ migrantov iz Afganistana, Maroka in Pakistana. V prvem mesecu letošnjega leta Siriji sledijo Maroko, Afganistan in Turčija. Nihanje števila “odkritih” migrantov po mesecih v daljšem obdobju, grafični prikaz je delo Spletnega časopisa, policija je to v času vlade Roberta Goloba prenehala prikazovati, je takšno:

Število migrantov, ki prečkajo državo, je verjetno še višje, najbolje organiziranih policija namreč ne opazi. Ker policija mesečne podatke po prvi objavi popravlja (podatkov o tem pa več niti ne objavlja), je mesečna grafika Spletnega časopis nekoliko netočna. Kako popravijo, kaže podatek za lanski januar, ko v mesečni objavi zdaj trdijo, da je bilo takrat odkritih 2.573 migrantov. Februarja lani pa so zapisali, da 2492. Tako:

Kako raste število državljanov Sirije, ki vstopajo v državo, kaže primerjava z lanskim letom. Januarja lani je v državo vstopilo 48 državljanov Sirije, celotno lansko leto pa 3.490. Samo januarja letos pa že 1.777. Statistika policije o državljanstvih migrantov za celotno lansko leto s primerjavo z letom prej, je takšna:

Na letni ravni smo priča precej dramatični rasti, ki se ujema s spremembo oblasti v naši državi, sedanja vlada je ob prevzemu oblasti razglasila politiko odprtih vrat in podiranja ograj, ki jih je v preteklosti postavila vlada Mira Cerarja po velikem valu migrantov leta 2015. Število migrantov, ki so prišli v državo se je takoj po tem povečalo. Povečanje se je zgodilo še pred vstopom Hrvaške v območje brez meja:

Celotno poročilo policije za januar je takšno:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu