Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Stavke zdravnikov in zobozdravnikov v ponedeljek ne bo!

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th marec 2017, 10:07 dop

Stavke zdravnikov in zobozdravnikov, ki so jo napovedali za ponedeljek, ne bo. Glavni stavkovni odbor Fidesa je medije nocoj obvestil, da začasno prekinja stavkovne aktivnosti. Priprave na splošno stavko zdravnikov in zobozdravnikov so preložili do prvega oktobra letos.

Ker je sporazum parafiran

K temu sklepu, da prelagajo stavko, so iz Fidesa priložili posnetek parafiranja sporazuma z ministrico Milojko Kolar Celarc, ki ga objavljamo desno. Sporazum so parafirali nocoj.

Fides je stavko za dva meseca zamrznili že 21. novembra lani. Takrat so koalicijo razdelile zahteve zdravnikov po zvišanju plač in dileme, koliko jim je ministrica za zdravje Milojka Kolar Celarc v tihih pogajanjih popustila.

Iz vladne koalicije je bili slišati kritike, da je šla čez mejo dopustnega in da ruši plačni sistem v javnem sektorju.

Da bodo 6. marca stavkali, če vlada ne pripravi novih pogajalskih izkodišč, je že novembra napovedal predsednik sindikata Konrad Kuštrin.

23. februarja so v Fidesu sprejeli sklep, da priprave na stavko 6. marca nadaljujejo. A izhodišča je vlada zadnji teden le pripravila, po parafiranju pa je stavka prestavljena.

Zato je Fides odločil tako:

 

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu