Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Covid: okužbe v nebo, a ni panike

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th december 2022, 11:25 pop

Število potrjenih novih okužb je v ponedeljek krepko prebilo številke iz prejšnjega tedna, odkritih je bilo 2.669 novih okužb. Rast traja že dalj časa. A v oktobru so bile dnevne številke potrjeno pozitivnih posameznikov tudi že višje, pa takrat ni bilo hudih posledic: polnih bolnišnic. Zdi se, da je razlog, ker je večina populacije prekužena in precepljena, sevi, ki krožijo, pa so sicer bolj nalezljivi kot v preteklosti, a zdravstveno manj nevarni.

Podatki za zadnje mesece, ki jih po podatkih NIJZ objavlja Covid sledilnik, so takšni:

Dnevna statistika, ki na drug način kaže porast v primerjavi s prejšnjim tednom, tudi to grafiko objavlja sledilnik Covid-19, po podatkih NIJZ (obliko pogleda lahko tudi spremenite), je takšna:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu