Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Trump vztraja: “Fake news”

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 25th marec 2017, 10:07 pop

»Prvi amandma imam rajši kot kdorkoli.«

Tako je ameriški predsednik Donald Trump na letni konvenciji konzervativcev javno odgovoril na kritike medijev, da ogroža dopolnilo k ameriški ustavi, ki varuje svobodo tiska.

To dopolnilo sam najbolj uporabljam, je  dodal in vztrajal pri kritikah, da si mediji izmišljajo in manipulirajo z zdaj že razvpitima besedama:

“Fake news”.

Med drugim je dejal, da ni proti medijem, je pa proti lažnim (ponarejenim) novicam. Medijem je očital, da so pred volitvami z objavo rezultatov raziskav javnega mnenja ustvarjali javno mnenje in ne merili, agencij, ki so očitno zgrešile, pa pozneje niso odpustili.

Konkretnih imen medijev, je dejal ameriški predsednik,  ne bo razkril. Z izjemo enega: “Clinton News Network.”

Kratica je: CNN.

Prvo dopolnilo k ameriški ustavi kongresu prepoveduje omejevanje svobode verovati, svobode govora in tiska, svobode mirnega združevanja ljudi…

V izvirniku:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu