Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Vlada: Prispevke za vojake smo plačali

(Last Updated On: 23/02/2017)

Ljubljana, 14.45 – »Ministrstvo za obrambo prispevke iz plač za vse zaposlene plačuje redno, plačila so ustrezno evidentirana, ni razvidno, da bi prišlo do zamud pri plačilu predpisanih prispevkov iz plač,« je vlada danes odgovorila poslancu Vinku Gorenaku (SDS).

Poslanec je zahteval pojasnila zaradi članka v časniku Dnevnik, ki je pred novim letom bralcem zagotovil, da po njihovih podatkih vojska ne poravnava vseh prispevkov vojakom, kar pa – kot so takrat še zapisali – na obrambnem ministrstvu zanikajo.

Kot ponazoritev je časopis objavil dokument, ki bi naj kazal, da vojaku M. H. ministrstvo od prvega avgusta lani ni poravnalo prispevkov.

Iz vlade so poslancu Gorenaku še sporočili: »Tudi opravljeni pregledi nadzornih institucij niso pokazali nepravilnosti ali neplačil.”

Naslovna fotografija je iz obiska predsednika republike Boruta Pahorja, ki je predstavljen na portalu www.slovenskavojska.si.

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa v letu 2019 deloma sofinancira ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov.
image_pdfimage_print
(Visited 73 times, 1 visits today)

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu