Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Vlada: Prispevke za vojake smo plačali

Print Friendly, PDF & Email
(Last Updated On: 23/02/2017)

Ljubljana, 14.45 – »Ministrstvo za obrambo prispevke iz plač za vse zaposlene plačuje redno, plačila so ustrezno evidentirana, ni razvidno, da bi prišlo do zamud pri plačilu predpisanih prispevkov iz plač,« je vlada danes odgovorila poslancu Vinku Gorenaku (SDS).

Poslanec je zahteval pojasnila zaradi članka v časniku Dnevnik, ki je pred novim letom bralcem zagotovil, da po njihovih podatkih vojska ne poravnava vseh prispevkov vojakom, kar pa – kot so takrat še zapisali – na obrambnem ministrstvu zanikajo.

Kot ponazoritev je časopis objavil dokument, ki bi naj kazal, da vojaku M. H. ministrstvo od prvega avgusta lani ni poravnalo prispevkov.

Iz vlade so poslancu Gorenaku še sporočili: »Tudi opravljeni pregledi nadzornih institucij niso pokazali nepravilnosti ali neplačil.”

Naslovna fotografija je iz obiska predsednika republike Boruta Pahorja, ki je predstavljen na portalu www.slovenskavojska.si.

Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu