Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Podražitve: V Sloveniji dražji dizel, na Hrvaškem neosvinčen bencin

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 1st julij 2024, 08:39 pop

Opolnoči so se v Sloveniji in na Hrvaškem krepko podražili vsi naftni derivati, katerih cene določata vladi. V Sloveniji vlada cene določa le na črpalkah izven avtocest, na Hrvaškem povsod. Od polnoči je v Sloveniji še posebej poskočila cena dizla, ki je pri nas že tradicionalno držaji kot na Hrvaškem. Če nameravate na morje v Dalmacijo ali še dlje, se vam to gorivo bolj splača kupovati pri sosedih. Obratno je pri neosvinčenem bencinu.

Spremembo cen so iz naše vlade pojasnili tako: Ob nespremenjenih trošarinah bodo najvišje dovoljene drobnoprodajne cene bencina, dizla in kurilnega olja od jutri, 2. julija 2024, do vključno ponedeljka, 15. julija 2024, znašale 1,479 evra za liter bencina, 1,507 evra za liter dizelskega goriva in 1,145 evra za liter kurilnega olja.

Kakšno je nihanje cen v daljšem obdobju, kaže grafika:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu