Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Policija tudi uradno trdi, da so za varnost Tomašičevih skrbeli pomotoma

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 6th junij 2024, 04:27 pop

Dve policistki sta s policijskim vozilom in marico na dvorišče hiše televizijskega voditelja in tudi direktorja Nove24TV Borisa Tomašiča zapeljali pomotoma, ker policija skrbi za to, da bili bolj vidni na območjih, kjer so bili stanovalci odsotni od doma zaradi pogreba družinskega člana ali drugih osebnih okoliščin, so mi odgovorili iz policije, ko sem preverjal, zakaj so danes ponovno prišli do Tomašičeve hiše po tem, ko so mu prejšnji teden že zaplenili telefon in računalnik, čeprav ni osumljen nobenega kaznivega dejanja. Je pa njegova hčer med kandidati na evropskih volitvah. Tomašiča ni bila doma, njegovi ženi, ki je na dvorišču vprašala, kaj se dogaja, pa so pojasnili, da gre za pomoto.

Predsednik SDS se je na nenavadno dogajanje odzval tako, da je spomnil na nekdanjega direktorja STA Bojana Veselinoviča:

Ker je dogodek nenavaden, sem policijo pisno prosil za pojasnilo. Odgovorili so tako:

“Pozdravljeni. Na vaša vprašanja odgovarjamo v okviru varstva osebnih podatkov.

Na Policijski upravi Novo mesto smo zaradi učinkovitega izvajanja nalog varovanja premoženja ljudi okrepili preventivne aktivnosti in povečali svojo prisotnost na območjih, kjer so bili stanovalci odsotni od doma zaradi pogreba družinskega člana ali drugih osebnih okoliščin. Relacije policisti večkrat prevozijo s službenimi vozili, naloge pa izvajajo tudi peš. Med številnimi občani je tak način dela in odzivanja policije na morebitne varnostne dogodke naletel na zelo dober odziv, zato se ga trudimo še okrepiti.

Izključno preventiven pa je bil danes tudi namen zadrževanja dveh brežiških policistk v enem od krajev na območju policijske postaje, od koder jih je občan prosil za pomoč. Žal se je povsem po pomoti zgodilo, da sta zapeljali na napačno dvorišče in se iz njega tudi takoj odstranili. Policistki sta bili opremljeni z običajno opremo, ki jo uporabljata pri vsakodnevnemu izvajanju nalog.


Verjamemo, da je ta okoliščina pri lastniku lahko povzročila neprijetnost, vendar pa to nikakor ni bil namen naših policistk. Zato vsakršne negativne insinuacije iz tega naslova zavračamo in poudarjamo, da nimajo nobenega osebnega ali kakršnegakoli drugega ozadja.”

Po tem odgovoru sem dodatno prosil za pojasnilo, ali sem prav razumel, da je vsaka od policistk vozila svoje vozilo in odgovorili so mi pritrdilno. Več o dogodku lahko preberete tukaj:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu