Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Spet so ga obiskali: Za varnost direktorja Nove24TV Tomašiča policija izjemno skrbi

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 4th junij 2024, 01:58 pop

Po hišni preiskavi prejšnji teden, ko so mu zaplenili računalnik in telefon, čeprav ni osumljen kaznivega dejanja, so bili policisti danes znova pri televizijskem voditelju in direktorju Nove24TV Borisu Tomašiču. Z osebnim avtomobilom so parkirali pred hišo, kar si lahko ogledate na posnetku, marica pa je, kot se tudi vidi na posnetku, še na glavni cesti. A bi naj pozneje tudi marica pripeljala noter. Posnetek je iz varnostne kamere na hiši.

Do policistov je na dvorišče prišla žena, ki jih je vprašala, kaj se dogaja. Tomašiča ni bilo doma. Povedali so ji, da so se zmotili in so potem odpeljali. Ni povsem jasno, ali je bila pomota v datumu in so pomotoma ponavljali nenavadno hišno preiskavo iz prejšnjega tedna ali pa so pomotoma mislili, da grozi družini Tomašič nevarnost in so ga prišli dodatno varovati. Ali pa je bilo kaj tretjega.

Za komentar nenavadnega obiska na prvi dan predčasnih glasovanj sem prosil tudi policijo. Tomašičeva hčer kandidira na listi SDS. Vladajoči pa Novo24TV razglašajo za strankarsko televizijo, vir sovražnega govora in še vse mogoče, da bi opravičili preiskave do vlade kritičnega medija, ki jih izvajajo že več let in nadzor komunikacij voditelja in direktorja policije prejšnji teden po odredbi sodnice Mojce Kocijančič, sicer nekdanje soproge pravosodnega ministra iz LDS Aleša Zalarja.

Zaradi njegovega dela pa Tomašiću tudi grozijo s smrtjo. Prejšnji teden sem poročal, da je državno tožilstvo odločilo, da ne bo preganjalo grožnje s smrtjo, ki jo je po SMS sporočilu Tomašiču poslal gledalec njegove oddaje, da bi ta drugače poročal. Poslal mu je sporočilo, da si zasluži eno na gobec ali strel v srce. 

Podobnega primera, da bi televizijskemu voditelju in direktorju zaplenili računalnik in telefon v državi ni bilo že od takrat, kar je propadel totalitarni režim, v katerem je komunistična oblast medije nadzorovala tudi s sodelavci tajne politične policije, ki so bili v njih zaposleni kot novinarji in celo uredniki.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu