Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ponos Erike Žnidaršič Jenull in košarica Fidesa

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 1st marec 2024, 01:19 pop

“Gospod Jenull, ste predstavnik civilne družbe, ki se kar aktivno vključuje v reševanje težav v zdravstvu.” Tako je včeraj v Tarči voditeljica Erika Žnidaršič predstavila “najpomembnejšega” gosta Tarče Jašo Jenulla. Jenull, če smo natančni, ni predstavnik civilne družbe, ki aktivno rešuje težave v zdravstvu, kot ga je velikodušno predstavila Žnidaršičeva. In tudi ni glas ljudstva, za kar se njegovi razglašajo sami. Je predstavnik levičarskih politkolesarjev. Skupine aktivistov proti prejšnji vladi, v kateri so tudi politiki, ki so na volitvah propadli, sam pa niti kandidiral ni. Propadli kandidat na volitvah SD (Solidarnosti) je v tej skupini, recimo, nekdanji minister za zdravje Dušan Keber. Nenavadno je, da včeraj tudi Keber ni bil gost Tarče.

Če bi bil tam še Keber, bi bila sestava Tarče še bolj “depolitizirana”. Pred kamerami so bili predstavniki vladajočih, nikogar pa ni bilo iz vrst največjih opozicijskih strank, torej SDS in NSi. V času prejšnje vlade, ko vrh RTVS ni bil povsem podrejen vladi in levičarskim nevladnikom, ki se razglašajo za glas ljudstva, so bili v Tarči predstavniki opozicije (ki danes vlada v državi) praviloma v večini in so na moč kritizirali oblast.

V tarči so bili včeraj ministrica za zdravje Valentina Prevolnik Rupel (Svoboda), zdravnica Tina Bregant (SLS), predsednik sveta za zdravstvo Roberta Goloba, ugledni kirurg Erik Brecelj in Jaša Jenull, voditelj protestov proti prejšnji vladi Janeza Janše, ki so ga po volitvah sprejeli in se s tem javno hvalili premier Golob, predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, celo notranji minister Boštjan Poklukar

Vabilo Jenullu v Tarčo in predstavljanje Jenulla za predstavnika civilne družbe, je ob povsem v vladno stran nagnjeni sestavi še dodatno pokazalo politično pristranost Tarče Žnidaršičeve. Podobnemu zdrsu “generaliziranja” smo bili priča že, ko je ob težavah vladajočih z nakupi stavb in računalnikov ocenila, da je ljudi v državi strah, da so bo na oblast vrnil Janez Janša. Strah je to le zdaj vladajoče in levi del volilnega telesa. Na desni si številni to želijo in jih tega ni niti najmanj strah.

Iz Fidesa, o njihovi stavki so govorili, ni bilo v Tarčo včeraj nikogar. “Številne smo vabili, nihče se ni odzval,” je pojasnila Žnidaršičeva.

Ker je Žnidaršičeva povabila politkolesarja Jenulla kot predstavnika civilne družbe, kar so zdravniki, je bila odločitev sindikalistov, da so zavrnili udeležbo, logična.

Tako nizko ne smejo.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (22)

https-spletnicasopis-eu