Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Od polnoči znova dražji naftni derivati

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 29th februar 2024, 12:12 pop

Cene bencinov se bodo ob polnoči povišale v Sloveniji in na Hrvaškem. Zaradi dviga cen nafte na svetovnih trgih sta obe vladi povišali nadzorovane cene. Na Hrvaškem veljajo vladno določene cene povsod, v Sloveniji pa le na črpalkah izven avtocest, na avtocestah jih lahko prodajalci derivatov (največji je državni Petrol) oblikujejo prosto. Kot običajno ostaja dizel rahlo cenejši na Hrvaškem, ker ga slovenske oblasti štejejo za bolj umazano gorivo in je zaradi tega dodatno obdavčen. Na Hrvaškem je precej cenejši kot pri nas kurilno olje “modri” dizel, ki ga lahko kupijo kmetje, pomorci za plovila.

Najvišja cena navadnega bencina prihodnja dva tedna pri nas bo 1,491 evra za liter, 1,523 evra za liter dizelskega goriva in 1,170 evra za liter kurilnega olja. Cene pri nas zadnje tedne rastejo tako:

Cene naftnih derivatov se vzpenjajo, a so še daleč od najvišjih cen v lanskem letu, ko so bila cene za liter neosvinčenega bencina ali nafte septembra in oktobra tudi še krepko dražje. Pregled, kako so lani sredi leta zanihale cene, je takšen:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu