Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Lažna novica, da je SDS umaknila predlog referenduma za JEK2

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 20th februar 2024, 09:45 dop

Številni mediji so objavili lažno novico, da je SDS umaknila predlog za posvetovalni referendum o NEK2. To je na omrežju X opozorila vodja poslanske skupine največje opozicijske stranke Jelka Godec (SDS). Informacijo o umiku, ki jo je objavila STA, so povzeli praktično vsi večji mediji in ne le ti, ki jih na X omenja Godčeva. Ker država plačuje veliko število novinarjev državne STA, so drugi mediji svoje ekipe, kjer je na voljo servis STA, omejili. Vsaka napaka STA ima zaradi tega resne posledice v številnih medijih, ki so vse bolj uniformni.

O tem, kaj je točno, se je mogoče prepričati v državnem zboru, kjer so dostopni vsi dokumenti in tudi podatki o tem, kje je procedura. Zaradi dogovarjanj vseh strank o referendumu je SDS predlagala prestavitev razprave odbora za infrastrukturo o njihovem predlogu referenduma, ki je v proceduri, za dva tedna. Niso pa s tem svojega predloga umaknila.

Manjši popravek referendumskega vprašanja SDS pa je gotovo mogoče pričakovati. Predlog SDS za referendum je namreč že ocenila zakonodajno pravna služba parlamenta, ki predlaga popravek referendumskega vprašanja, da bi bilo bolj nedvoumno.

Napačna informacija STA je bila takšna:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu