Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Molk: Šarec je “zelo, zelo sposoben”

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 15th julij 2020, 08:52 pop

Na spletu je bilo takoj morje komentarjev. Tudi precej kritičnih. Denimo, da se je preveč prilizovala. Tudi nespodobnih. Že podobnih Hribarjevemu nivoju.

Ni bilo veliko presenečenje, da so na javni TV predsednika vlade Marjana Šarca (LMŠ) včeraj razglasili za eno od osebnosti leta 2018. Po tem, kar je dosegel na predsedniških volitvah in kako je prevzel oblast, je mogoče razumeti. Je pa bilo nenavadno, da je Šarca prišla v osrednja poročila ocenjevat Miša Molk, o kateri sem nazadnje poročal, da kandidira za direktorico TV Slovenija. Generalni direktor Igor Kadunc je ni izbral. Programskemu svetu je predlagal nekdanjo urednico Večera Katjo Šeruga.

Hribarjev spor o “turbo anusu”

Šeruge ni podprl nekdanji sodelavec premiera Šarca na televiziji Sašo Hribar, ki sta mu bila, kot je pojasnil, bolj blizu kandidata iz hiše Miša Molk in Zoran Medved. Šerugi se je ob internih zavezništvih kot zunanji maščevalo tudi, ker je bila urednica Večera v trdih časih za tisk in ko je kdo tam izgubil službo, kar se, seveda, ne pozabi. Ni bila izvoljena. Kadunc direktorja televizije še išče.

Na javni televiziji je zdaj premiera ocenjevala kandidatka za direktorico, ki ne velja za pronicljivega analitika dela oblasti in politike in tudi ne spada v prvo ligo notranjepolitičnih novinarjev javnega zavoda. Je pa nekoč kar osem let vodila razvedrilni program, kjer je pozneje delal tudi današnji premier. Zaposlili so ga menda v času, ko je bil direktor TV že Jože Možina. Čas, ko je v spominu ostalo, da se je Hribar spopadal s tedanjim direktorjem Petrom Radovičem in ga ozmerjal celo za “turbo anus”. In je bil potem pravni spor, po katerem smo izvedeli, da o sodelavcih Hribar, ker je komik, sme tako govoriti.

O premieru morda Molkova iz skupnega dela na televizije nekaj več ve in le iz tega vidika je bilo zanimivo poslušati, ko je ocenila, da je “zelo, zelo sposoben človek”, da pa je bilo v javnosti sicer veliko opletanja s Serpetniškom, a da so “komiki so izjemno resni ljudje, ko je bil na tv, je že zjutraj prebral vse časopise, spremljal misli politikov…” Pozneje je o koristnosti kariere komika za vodenje vlade dodala: “Od nekdaj so dvorni norčki nastavljali ogledalo družbi in vladajočim, in vsi so se smejali. Sami sebi”. In podobno. Na internetu je bilo takoj morje komentarjev. Tudi precej kritičnih. Denimo, da se je preveč prilizovala. Tudi precej nespodobnih komentarjev. V slogu Hribarja. Gledalce pa je pretresla še z oceno, kako ima Šarec “dobre živce, da je nezamerljiv in da so mu pomembnejši cilji kot morebiti zamere”.

Bo premier zamerljiv ali hvaležen?

Nekaj dobrih razlogov za ta “diplomatsko” hudo prijazen nastop Molkove so na TV gotovo imeli. Vlada jim je v dogovoru s sindikati povišala plače, dodatnega denarja pa jim ni dala. Generalni direktor Igor Kadunc je ta mesec, ko je v programskem v svetu zmanjkal en sam glas, da bi ga že odstavili, napovedal, da bo kar sam odstopil, če mu drugo leto ne bo uspelo urediti dodatnega denarja.

Kdo ima denar v rokah, pa vemo. Višanje RTV prispevka je v rokah vlade Marjana Šarca in vsakokratne koalicije. Dilema ni, ali je Šarec zamerljiv vladar. Bo pa, ali bo znal pokazati hvaležnost. Videli bomo, in Molkova tudi, na položnici.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (10)

https-spletnicasopis-eu