Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ukrajinci z “jokanjem” sesuli kolono oklepnikov, pa še Krim

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 1st februar 2024, 07:39 pop

Neverjeten posnetek, kako je ukrajinska vojska že spet uničila velika kolono ruskih oklepnikov, zagoreli so trije tanki in osem drugih vozil, ki so poskušala prodreti, je v Ukrajini in tudi v Rusiji pritegnil veliko pozornost. Po posnetku se zdi, da je ruska vojska nesposobna ustaviti ukrajinske drone, pa čeprav so zadnje čase govorili, da imajo na tem področju veliko prednost, ker so zagnali produkcijo lastnih dronov in orožja za elektronsko onemogočanje ukrajinskih dronov in protioklepnega orožja. Če vse to res imajo, jim ne deluje. Posnetek kaže upravičenost opozoril na ruskih spletnih omrežjih, da ni pametno nasedati ukrajinskim pritožbam in “jokanju”, kako jim zaradi premajhne produkcije v EU in političnih zapletov v ZDA, primanjkuje orožja in streliva, zaradi česar so tik pred porazom. Praktično vsi poskusi ruske vojske zadnje mesece so se končali s podobnimi hudimi polomi.

Posnetek zadnjega katastrofalno neuspešno izvedenega napada ruske vojske, je takšen.

Podobnih poročil, kako ruska vojska napreduje, dejansko pa gre na odprta polja, kjer jih potem Ukrajinci uničijo, je bilo zadnji mesec že več. Ukrajinska opozorila o pomanjkanju streliva in orožja so lahko, opozarjajo tudi na ruskih omrežjih, zvita propaganda, da bi pretentali rusko vojsko v samomorilne napade. Hkrati pa je to opozarjanje koristno za dodatno pomoč iz Zahoda, ki jo Ukrajina zanesljivo vedno potrebuje, ker je ruska vojska veliko večja in ima tudi več oklepnikov in sicer orožja, a je slabše vodena, oprema, ki jo ima, pa ni tehnološko vedno najmodernejša.

O šoku na ruski strani pričajo objave na njihovih omrežjih, kaj se dogaja drugi največji armadi na svetu na fronti, kjer se pogosto ukrajinski vojski še približati ne uspejo, ker njihova vozila že prej zgorijo, ruski vojaki pa so mrtvi.

Ukrajina je v zadnjih dneh izvedla tudi obsežne napade na vojaške cilje na Krimu, iz ruske strani so zatrdili, da so bili vsi ukrajinski droni in rakete sestreljeni in da ni škode, a tem informacijam ni pametno verjeti, to namreč iz ruske strani skoraj vedno trdijo. Že objavljeni posnetki kažejo, da so bili napadi na letališča in pristanišča zelo verjetno uspešni, točen obseg škode pa še ni jasen.

Ukrajino obsežno raketirajo tudi iz ruske strani, med zanimivejšimi je posnetek uničenja nemškega sistema IRIS-T, podobnega kupujemo tudi v Sloveniji. Z uničenjem so se pohvalili iz ruske strani. A zdi se, da posnetek kaže uničenje zelo prepričljive vabe in ne pravega sistema protizračne obrambe. Vsaka balistična raketa Iskander, ki so jo iz Rusije uporabili, stane najmanj nekaj milijonov evrov.

Dogajanje je povzročilo tudi nekaj zanimivih odzivov. Denimo takšno primerjavo podmornic

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (3)

https-spletnicasopis-eu