Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Golob bo ob ponedeljkih imel Marcela Štefančiča

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th februar 2024, 10:32 pop

Iz RTVS so včeraj tudi uradno sporočili, da bo ob ponedeljkih naš premier Robert Golob na 1. programu TVS dobil novinarja in nadzornika Mladine Marcela Štefančiča. Premier je konec leta po pogovorih z Zvezdanom Martićem, ki ga je njegova vlada nastavila na vrh po predčasni odstavitvi celotnega prejšnjega vrha zagotovil dodatnih petnajst milijonov evrov za “manjšinske programe”. Golob pa je tudi javno zahteval odpuščanja in čiščenja med redkimi uredniki in novinarji na RTVS, ki ne sodijo na levo. Tako:

Čistke novi vrh, ki ga je nastavila koalicija Svobode, SD in Levice sistematično izvaja. V bolj demokratičnih državah takšno neposredno kadrovsko podrejanje medija strankam velja za zlorabo oblasti. Premier pa je v težavah že, ker je podobno čistil tudi po vrhu policije, ki ga preiskuje. Zaradi te preiskave je preverjanje premierovega podrejanja policije prenehala komisija za preprečevanje korupcije.

Včeraj smo izvedeli, da so na TVS na čakanje po petnajstih novinarjih in urednikih že pred novim letom poslali še izkušenega vojnega dopisnika in urednika Valentina Areha, tudi avtorja dosjeja o JLA in komunizmu, s katerim se je zameril številnim zagovornikom jugoslovanskega socializma na RTVS.

Že tradicionalno na RTVS velika večina novinarjev in urednikov nazorsko sodi na levo. RTVS velja celo za glavni kadrovski bazen strank leve sredine, od koder prihajajo predsedniki strank, poslanci, piarovci teh strank in njihovih politikov… Po novem bo podreditev medija izjemno ostra celo v primerjavi s časi, ko je bil ta medij še glasilo socialističnega režima v času socializma, ko so nekaj pluralizma občasno vendarle dopuščali. Arehu so ponudili ponižujočo pogodbo za novinarskega začetnika, če želi ohraniti službo.

O oddaji Marcel Štefančiča, ki bo prva večja novost, ki jo po čistkah uvaja Martić, s svojimi na novo nastavljenimi uredniki, so v uradnem sporočilu za javnost iz RTVS zapisali: “V letošnjem letu bo nastalo skupno 48 oddaj Marcel. Urednica oddaje je Vesna Pfeiffer, režiserka je Urška Žnidaršič, za sceno je poskrbela Greta Godnič, grafično podobo je oblikovala Jerca Oblak, za uvodno glasbeno špico pa je poskrbela priznana zasedba Silence.”

Marcel Štefančič Sporočilo za javnost RTVS

Kakšni so načrtovani stroški z novo oddajo in honorar za to dodatno delo Stefančiču v sporočilu za javnost niso zapisali, sem jih pa za podatke zaprosil.

Štefančič je kot honorarni voditelj oddaje Studio City pred zadnjimi volitvami poslancev zaslovel, ker je javno povedal, da mimo uredniške politike in pravil v času pred volitvami pred kamere StudiaCity vabi Goloba, ki je bil takrat nov obraz brez resne stranke. K takšnemu “uporu” za Svobodo je pozval tudi druge: Dejal je: “Jebeno več nas je, kot njih, njih je samo ene par in vemo točno, kateri so”. In to nadgradil z opisom, da, ko pridejo not in povejo: »Goloba ne boste imeli,« rečemo: »Imeli ga bomo.« Seveda ga bomo imeli. Nam je bilo rečeno, da ga ne smemo imeti, pa smo ga imeli. Zakaj ostali to ne naredite?”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (3)

Disqus Comments (9)

https-spletnicasopis-eu