Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Predvidljiv ruski terorizem, ko so vojaško v težavah

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th februar 2024, 10:36 pop

Po poročilih, da so Ukrajinci Rusom sestrelili šest modernih vojaških reaktivcev, potopili še eno večjo ladjo v pristanišču na Krimu in razstrelili dodatne stotinjo tankov in drugih oklepnikov, s katerimi so Rusi neuspešno poskušali zlomiti Ukrajince na fronti, so se Rusi odzvali v skladu s svojo tradicijo: z obsežnim terorističnim napadom na mesta po Ukrajini. Sprožili so po nekaterih podatkih doslej sploh največji napad s stotinjo različnih raket, ki so jih izstrelili iz bombnikov, nad Ukrajino pa je hkrati poletelo tudi več deset iranskih dronov. Večino raket (87 od 122) so Ukrajinci sestrelili. Med raketami je bilo 14 balističnih izstrelkov, kjer protizračna obrambo ni bila uspešna. Ukrajinci so sestrelili še 27 od 36 dronov.

A tisto, kar je “prišlo skozi”, je zadelo bolnišnice, nakupovalna središča, stanovanjske bloke, parkirišča. In povzročilo nekaj panike celo na Poljskem, ker bi naj ena od raket nekoliko zašla tudi tja.

Podobnosti tega ruskega terorizma z dogajanjem v Gazi ni, s čemer se pogosto poskuša zamegljevati. Obratno. Gaza je področje spopadov med Izraelsko vojsko in Hamasom, mesta, ki so jih raketirali Rusi, pa so stotine kilometrov od frontne črte, kjer potekajo spopadi. Mesta na frotni črti pa Rusi, da bi jih zasedli, praviloma povsem porušijo in tam pobijejo vse, kar leze in gre, pa ni demonstracij z očitki o genocidu. To taktiko so uporabljali tudi v drugih vojnah.

Še posebej sramotna pa je za Rusijo primerjava z državo, ki so jo napadli. Ukrajinci jim z raketami na okupiranih ozemljih, denimo na Krimu, in tudi v Rusiji, uničujejo pomembne vojaške cilje ali z vojsko povezane industrijske objekte, Rusi zmorejo vsesplošno bombardiranje, katerega žrtve so predvsem civilisti. Posledica pa je tudi, da so, denimo, iz Velike Britanije Ukrajini takoj poslali veliko število dodatnih izstrelkov za protizračno obrambo.

Pred tokratnim napadom Rusi dalj časa nad Ukrajino niso poslali večjega števila raket in dronov in bilo je nekaj ugibanj, da kopičijo ta sredstva, da bi množično napadli in uničili ameriške lovce F-16, ki so po nekaterih informacijah že v Ukrajini. A tokratni napad ni bil na vojaška letališča ali pa je vsaj povsem spodletel v tem delu.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (1)

https-spletnicasopis-eu