Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Logar odstopil v času vpliva kozmičnega dežja, svet SDS vodi Černač

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd december 2023, 08:46 pop

Anže Logar Foto: DZ/ Matija Sušnik

“Svet SDS je danes za novega predsednika izvolil poslanca SDS Zvoneta Černača. Dosedanji predsednik, poslanec SDS Anže Logar, je s te funkcije odstopil, ker se želi bolj posvetiti aktivnemu udejstvovanju v okviru društva Platforma Sodelovanja.” To so sinoči sporočili iz največje opozicijske stranke SDS.

Odstop je Logar na omrežju twitter pojasnil tako:

“Drži. Odstopil sem. Pravijo, da moraš kot posameznik znati oceniti, kdaj je čas za prevzem odgovornosti. V politiki pa je dobro znati tudi oceniti, kdaj je prišel pravi čas, da krmilo predaš naprej. V imenu nove svežine, napredka, spremembe smeri ali preprosto zaradi notranjega občutka. Mislim, da je ta čas nastopil zdaj. Zato sem danes nepreklicno odstopil kot predsednik Sveta SDS. V politiki sem vedno ravnal tako, kot mi je veleval notranji občutek. Tudi tokrat mi pravi, da je čas. Želja po aktivnem udejstvovanju v okviru nepolitičnega društva Platforma Sodelovanja mi nalaga, da v prihodnje več pozornosti namenim kulturi dialoga v slovenskem družbenem okolju. Ni ravno popularno. Posebej ne te dni, ko smo priča pravemu ‘power play-u’ slovenske politike. A je ravno zato še bolj pomembno. Različni pogledi, ki sem jih prinašal kot funkcionar stranke v notranje razprave, so zdaj naloga drugih. Odprte glave so dobrodošle, saj ga za dolgoročni razvoj in napredek ni hujšega, kot je enoumje. V stranki, zlasti pa v slovenski družbi. Od danes naprej sem član brez funkcije v hierarhiji stranke. S tem marsikoga razbremenim samospraševanja o mojem delovanju. Sem pa tudi poslanec, ki ostaja v poslanski skupini SDS. Kot aktiven politik z željo po vsebinskem prispevku k razvoju Slovenije. Glasoval bom za dobre predloge in se trudil v politiko prinašati zdrav razum in duh sodelovanja. Naj bo to dobrodošlo, še posebej v času, ko pri nekaterih na glasovanje vpliva celo kozmični dež.” Novembra 2022 sem rekel, da smo na začetku nečesa velikega. Je kar odmevalo… Novembra 2023 sem še vedno ‘alive and kicking’. Držim obljubo. Želja po aktivnem ustvarjanju Platforme mi to nalaga. Če vas to, kar počnem, ne moti, ste več kot vljudno vabljeni, da se mi pridružite v Platforma Sodelovanja, kjer bomo skupaj iskali odgovore na vsakdanje probleme. Preko tega, kar nas povezuje, ne deli. Dobrodošli!”

Že lani je leta 1976 rojeni Logar odstopil kot šef lokalnega odbora SDS v Ljubljani, SDS na lokalnih volitvah v Ljubljani ni bil najbolj uspešen.

Se je pa Logar, ki je bil v prejšnji vladi Janeza Janše zunanji minister, dobro odrezal na predsedniških volitvah. V prvem krogu je zbral najvišji delež, v drugem krogu pa ga je prehitela kandidatka Milana Kučana Nataša Pirc Musar. Oba s Pirc Musarjevo sta kandidirala neodvisno, to pomeni, da jima ni vseh stroškov kampanje plačala stranka kot v primeru Milana Brgleza, ki je bil skupen kandidat Svobode in SD. Rezultat drugega kroga in vložek v kampanjo je bil takšen:

Leta 1962 rojeni Černač, ki je po izobrazbi pravnik, je bil v prejšnji vladi ministra za razvoj, strateške projekte in kohezijo. Oba, Černač in Logar, sta bila izvoljena za poslanca na lanskih volitvah.

Predsedniška volitve, rezultat
--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (4)

https-spletnicasopis-eu