Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ljubljana: Polom Starihe in Klakočar Zupančičeve, odstopil Anže Logar

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 9th december 2022, 12:19 dop

V ljubljanskem mestnem svetu ne bo več levega političnega aktivista in kolesarskega borca ob petkih proti SDS (Janšizmu) Janeza Starihe. Njegova lista je ostala pred vrati mestnega svet. Za mestno svetnico ni bila izvoljena niti predsednica državnega zbora Urška Klakočar Zupančič, ki je zbrala celo manj prednostnih glasov kot Stariha: 14. Stariha 32. Dan po volitvah so iz Ljubljane sporočali, da je dobila Klakočar Zupančičeva le en glas, Stariha pa štiri. Je pa mestni svetnik na listi Zorana Jankovića postal nekdanji minister (SMC, pozneje Konkretno) Boštjan Koritnik, ki je zbral 149 prednostnih glasov. Za primerjavo: Zoran Janković 173. Zaradi slabega rezultata je kot predsednik mestnega odbora SDS odstopil Anže Logar, ki ga ni bilo med kandidati v Ljubljani.

Na prejšnji volitvah je SDS v Ljubljani dosegla drugi najboljši rezultat z 19,2 odstotkoma za Listo Zorana Jankovića z 42,37. Da zaradi slabega rezultata odstopa, je Logar sporočil tako:

Majhno število prednostnih glasov za predsednico državnega zbora je državna volilna komisija v ponedeljek prikazovala tako:

Pozneje so podatke popravili:

Še precej manj glasov kot lista kolesarjev Starihe je na volitvah bilo za Resni.co Zorana Stevanovića, ki v Ljubljani očitno ni več zelo vplivna, čeprav je na proteste nekoč zvabila veliko ljudi. Volil jih je manj kot odstotek meščanov.

Razplet v Ljubljani je bil takšen:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (6)

Disqus Comments (2)

https-spletnicasopis-eu