Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Ustavno sodišče: “Umaknil se je le eden od pobudnikov”

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 7th februar 2024, 10:40 pop

“Pobudo je umaknil le eden izmed pobudnikov v predmetni zadevi. Ustavno sodišče ima predmetno zadevo še v obravnavi, zato kakršnih koli zaključkov v tej zadevi še ni mogoče podati.” Tako je iz ustavnega sodišča Katarina Ratoša odgovorila na vprašanje, ali bo zaradi odločitve uprave RTVS Zvezdana Martića, ki je umaknila pobudo za oceno ustavnosti spremembe zakona o RTVS, s katero so vladne stranke odstavile vse nadzornike, programske svetnike in najpomembnejše direktorje, ustavno sodišče ustavilo presojo ustavnosti tega obsežnega posega politike v medij.

Zamenjave celotnega vrha RTVS je omogočila presenetljiva odločitev manjšine štirih ustavnih sodnikov Mateja Accetta, Rajka Kneza, Katje Šugman Stubbs in Špelce Mežnar, ki so maja razveljavili februarsko odločitve petih ustavnih sodnikov (Matej Accetto, Rok Svetlič, Marko Šorli, Klemen Jaklič in Rajko Knez) o zadržanju uveljavitve spremembe zakona o RTVS, dokler ne presodijo ustavnosti čistke.

Novo vodstvo RTV Slovenija je, kot sta danes opozorila nekdanji predsednik programskega sveta RTVS Peter Gregorčič in pravnik Matej Avbelj, na ustavnem sodišču uradno umaknilo pobudo za oceno ustavnosti, ki jo je vložilo prejšnje zaradi spremembe stališča ustavnega sodišča že odstavljeno vodstvo RTVS.

Več o tem lahko preberete tukaj.

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (0)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu