Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Popovičeva kampanja 20.511 evrov, v Kopru ostaja močan

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 3rd oktober 2019, 07:35 pop

Boris Popovič je za župansko kampanjo, s katero je v drugem krogu za vsega nekaj deset glasov zaostal za Alešom Bržanom, vložil 11.703 evrov. Še 8.808 evrov pa je investiral v kampanjo stranke Koper je naš, ki je najmočnejša v mestnem svetu Kopra. Poročila novega župana Kopra in drugega v soočenju za mestni svet, Bržana, še ni. Popovič je med vsemi kandidati, ki so po lanskih lokalnih volitvah doslej že poročali, prijavil najdražjo župansko kampanjo, prehitel je Melito Petelin v Mariboru in Bojana Šrota v Celju. Bil je, čisto finančno gledano, celo nekoliko učinkovitejši od Šrota.

Razlika med kandidati je velika. Petelinova je v Mariboru dosegla šesti rezultat, vsak volivec pa jo je stal skoraj deset evrov. Šrot, ki je v Celju zmagal v prvem krogu, je krepko višji znesek kot Popovič porabil za kampanjo svoje stranke: 14.092 evrov. Popovič je za kampanjo stranke Koper je naš porabil 8.808 evrov. Ta del edini vrača denar. Šrot si bo vložen denar z dotacijami za rezultat v spopadu za občinski svet hitro povrnil. V letu dni bo dobil 33.508 evrov dotacij. Popovič tudi ne bo bankrotiral, lahko sklepamo po nakazilih iz občine Koper na račun stranke KJN. Januarja je dobila 4.675 in 1.508 evrov. Zdi se, da je 1.508 mesečna dotacija. Pred volitvami je vsak mesec dobila po 4.993 evrov. Tako so si sledila plačila po Erarju:

Lista Aleša Bržana je prvo nakazilo iz občine dobila januarja letos. Bilo ga je za 1.044 evrov. Levica, ki je bila v spopadu za mestni svet tretja, je januarja dobila dve nakazili, eno za 762 evrov, drugo za 246 evrov. Drugo je verjetno dotacija. Pred volitvami jih je bilo vsak mesec po 804 evre.

Razplet volitev za mestni svet je bil v Kopru takšen:

Kratica SZV označuje stranko Slovenija za vedno, ki je kot Koper je Naš Popovičeva stranka. Ima jih več. Celo z drugo od svojih strank je Popovič prehitel DeSUS, NSi, SMS, LMŠ. Tudi rezultat SZV se pozna finančno. Januarja je iz občine Koper prejela dve nakazili: 359 in 116 evrov. Pred volitvami pa vsak mesec skoraj tisoč evrov. Lista GG označuje Listo Gašperja Mišiča, ki pa ni stranka in zato nima pravice do občinskih dotacije. Gašper Mišič ima v registru strank tudi svojo stranko Neodvisen.si, ki pa na volitvah v Kopru ni nastopila. Podobno kot v Ljubljani ni Pozitivna Slovenija župana Zorana Jankovića.

Na posnetku pristanišče Koper:

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (2)

Disqus Comments (0)

https-spletnicasopis-eu