Download!Download Point responsive WP Theme for FREE!

Goloba čakajo Mojca Pašek Šetinc, migranti, evidentiranje delovnega časa in Gaza

Print Friendly, PDF & Email

Last Updated on: 2nd december 2023, 08:47 pop

Ker je na bolniškem dopustu premier Robert Golob (Svoboda) danes ne bo odgovarjal na vprašanja poslancev o evidentiranju delovnega časa, velikem številu migrantov, ki prihajajo v državo in vojni na Bližnjem vzhodu. Odgovore premiera so, skupaj z odstavljanjem Mojce Pašek Šetinc z vrha komisije za preiskovanje “nenaših” medijev, ker je kritizirala načrt Marjana Šarca (Svoboda), da bi z dvema milijonoma evrov sumljivemu podjetju reklamiral vojsko na POP TV, prestavili na četrtek, ko Golob načrtuje, da bo po operaciji kile že povsem okreval. V petek bodo poslanci potrjevali še deklaracijo o razmerah v Izraelu in Gazi, v katero presenetljivo niso vključili zahteve, da mora Hamas, ki je oblast v Gazi, izpustiti talce, ki so jih prejšnji mesec Palestinci ugrabili v Izraelu med brutalnim terorističnim napadom, s katerim so namerno sprožili vojno. Med zajetimi talci so bili tudi zelo majhni otroci, starostniki in državljani tretjih držav. Predlog opozicije o izpustitvi talcev so vladne stranke zavrnile.

O dodatnih birokratskih nalogah za podjetja in državno upravo bo v četrtek zjutraj Goloba vpraševala Suzana Lep Šimenko (SDS). O povečanem številu migrantov, ko ne severu Evrope Finska zapira meje proti Rusiji, ker ta zdaj že tja transportira migrante iz Afrike in Azije, da bi destabilizirala sosede, pa bo premiera spraševal Branko Grims (SDS). O nezakonitem in zakonitem priseljevanju v državo pa tudi Iva Dimic (NSi). Iz Svobode bo predsednika svoje stranke Tereza Novak vprašala, kaj bo storil, da bi ustavil Izraelsko posredovanje v Gazi, ki je posledica brutalnega napada Palestincev iz Gaze, ki ga je vodil Hamas, na Izrael z namernimi mučenji in umori velikega števila Izraelcev in tudi državljanov tretjih držav, med njimi tudi otrok, ugrabitvami več sto talcev in obsežnim raketiranjem Izraela.

Tereza Novak (Svoboda) in Milan Jakopovič (Levica) Foto: DZ/Matija Sušnik

Poslanka Svobode napada na Izrael, ki je sprožil vojno, v vprašanju ne omenja, zanima jo premierov pogled, ko “število smrtnih žrtev na obeh straneh iz ure v uro narašča in znaša že skoraj 15.000 oseb, večinoma civilistov, število ranjenih pa je še nekajkrat večje. Zapisala je: “Ko v medijih spremljamo in gledamo te grozljive posnetke z območja Gaze, ostanemo brez besed. Humanitarne razmere na območju Gaze se iz dneva v dan dramatično poslabšujejo. Zavržno pa je predvsem, da je med žrtvami vseh teh spopadov tudi na tisoče in tisoče povsem nedolžnih otrok. Prehodi so zaprti, številni konvoji s humanitarno pomočjo pa so obtičali na meji. Onemogočanje dostopa do vode, hrane, zdravil, elektrike in osnovnih življenjskih potrebščin za prebivalce v Gazi pa še dodatno slabša razmere in povzroča hudo humanitarno katastrofo.”

--------------------------------------------------------- Spletni časopis je vsakomur dostopen zastonj. V nastajanje vsebin in profesionalno korektnost je vloženo veliko truda. Novinarsko delo stane. Podprite Spletni časopis z donacijo:
Nakazilo donacije je mogoče s kodo (slikaj in plačaj), ki olajša vnašanje podatkov pri rabi telefonov:

------------------------------------------------------- Vsebine Spletnega časopisa je v letu 2019 deloma sofinanciralo ministrstvo za kulturo, ki je prispevalo 8396,78 evrov. Sofinanciranje je bilo dodeljeno tudi za leto 2020, a se mu je Spletni časopis odpovedal, ker je novinar in urednik portala Peter Jančič prevzel vodenje Siola in programa ne bi bilo mogoče izvesti.

Komentarji (1)

Disqus Comments (5)

https-spletnicasopis-eu